MeetMagentoNominatie

“Samen tillen we subscription economy naar een hoger niveau”

“Abonnement oplossingen met Mempay, RIFF en Magento” 

De nieuwe e-commerce module maakt het voor bedrijven mogelijk om op eenvoudige wijze abonnementsvormen aan te maken en te beheren.

“Het is het perfecte business model omdat het grootse waarde levert aan zowel de ondernemer als de klant”

De Business case

Een specialist in financiële dienstverlening op alle vlakken, met ruime ervaring in credit management, incasso en financiële dienstverlening. Dat is Mempay. Een partij die onder meer verantwoordelijk is voor het groot maken van subscription commerce, oftewel: verkopen van producten in abonnementsvorm. Het vergemakkelijken van het subscription model en het ontzorgen van opdrachtgevers is Mempay’s missie. Door de exceptionele groei de afgelopen jaren is Mempay altijd voorop blijven lopen in de markt van de abonnementen. RIFF kwam in juli 2015 in beeld toen Mempay een koppeling met Magento realiseerde.

Het Mempay-platform kan sinds 2015 worden gekoppeld met verschillenhet e-commerce platformen, waaronder Magento. Zo kunnen ook webwinkels subscription economy voor zich laten werken. En dat is precies waar de terreinen van RIFF en Mempay elkaar raakten; de specialist in Magento apps en e-commerce platforms uit Nijmegen en de subscription commerce specialist uit Rotterdam sloegen de handen ineen. Het resultaat was een e-commerce module die het bedrijven mogelijk (en makkelijk) maakt om op eenvoudige wijze abonnementsvormen binnen de Magento- en WordPress-omgeving aan te maken en te beheren. In nauwe samenwerking hebben we dus gezamenlijk een subscription commerce-module ontwikkeld voor het initiëren en beheren van deze online abonnementen. De vervolgbetalingen kunnen via diverse betaalmethoden worden voldaan, zoals Creditcard, PayPal of Automatische Incasso.

Ook gebruik maken van Subscription e-Commerce

Schrijf je in bij onze partner MEMPAY

Mempay bestaat uit een deskundig, jong en razend enthousiast team. Met ruime ervaring in credit management, incasso en financiële dienstverlening liegen onze resultaten er niet om. En daar zijn ze trots op!

Een einde aan niet betalende abonnees

In Nederland is automatische incasso de meest gewilde betaalmethode voor online abonnementen. In het buitenland is dit vaak creditcard of PayPal. Omdat steeds meer Nederlandse ondernemers ook actief zijn in het buitenland biedt Mempay ook een internationale oplossing voor subscription-modellen. Het belangrijkste probleem dat hiermee ondervangen kan worden? ‘Niet betalende abonnees laten betalen’, aldus de bedrijven die massaal klant werden van Mempay.

Subscription commerce is big business

Nog even terug naar de basis. Subscription commerce… Hoe zit dat dan precies? Scheermesje, bloemen, wijn… Zaken die voor de consument over het algemeen tot de standaard herhaal-aankopen behoort. Als webwinkelier kun je deze producten nu ook in abonnementsvorm aanbieden. Na installatie en registratie bij Mempay maak je als e-commerce platformhouder abonnementen aan die je toewijst aan producten. Je klanten krijgen daarbij de mogelijkheid een eenmalige en/of herhaalaankoop te doen. Bij die laatste bied je een abonnement aan en bepaal je zelf uit welke frequentie je klant kan kiezen.

“Eens abonnee, ‘altijd’ een abonnee”

Het succes

Abonnementsvormen zijn erg interessant, ook voor de online retailer en/of e-commerce platformhouder. Cijfers wijzen uit dat bij minder dan 1% opzeggingen per maand 70% gedurende 36 maanden lid blijft. Het spreekt voor zich dat abonnementen een stabiele cashflow met zich meebrengen. De hogere marges en klantloyaliteit dragen ook bij aan het succes.

Náást elkaar werken

Een partnership zoals we met Mempay hebben, is voor ons ideaal. Zo bevlogen als wij zijn in Magento ten volle inzetten voor toepassingen waar onze klanten bij gebaat zijn, zo gedreven is Mempay in de ontwikkeling van subscription-modellen. Dat gevoel is wederzijds. Mempay spreekt alle vertrouwen in deze samenwerking uit. Bovendien is RIFF inmiddels de vaste implementatiepartner voor de opdrachtgevers van Mampay. En dat zijn er heel wat; Mempay heeft inmiddels meer dan een miljoen transacties verwerkt voor al haar opdrachtgevers.

magento-silver-solution-partner

Onze meerwaarde: creatief en meedenkend

Van Magento e-commerce platforms weten we veel. Heel veel zelfs. We zijn een gecertificeerd partner. Maar onze kennis van Magento is niet meer dan een vereiste voor een opdracht als deze. Dat vinden we zelf althans. De reden dat wij – als we zo vrij mogen zijn – een meerwaarde denken te zijn voor onze klanten én partners is door meerwaarde te bieden op het creatieve vlak. Het opzetten van templates, meedenken over marketinggerelateerde zaken en creatieve oplossingen bedenken: dáár zit de meerwaarde van RIFF.

 •  
  Unitednude Webshop
  Deze opdracht was voor ons interessant vanwege meerdere redenen. Niet in de laatste plaats vanwege de branche; waar we normaal gesproken vaak te maken hebben met business cases in een meer technische omgeving, vraagt een fashion-product in veel opzichten om een andere aanpak en andere inzichten. United Nude is een B2C-klant met een internationaal karakter, die verschillende soorten doelgroepen bedient.
  Bekijk case
 • Tom's Wholesale e-commerce platform
  Tom’s Wholesale is de grootste ‘action support’ importeur en exporteur van de Benelux. Vijf jaar geleden begonnen, nu al de grootste in haar eigen markt. De groothandel is met name bekend als aanbieder van de populaire GoPro. Maar het mag ook surfmerk Liquid force, XS Stories (gericht op extreme sports) en GoldCoast Skateboards tot haar merken rekenen. Ondanks de vele afzetkanalen van Tom’s Wholesale was er één nog niet ingevuld: het online B2B-kanaal. Daar kwam Jaagers in beeld.
  Bekijk case
   
 •  
  12GO Biking
  12GO Biking zou je kunnen kennen, omdat het een van de grootste fietsenwinkels van Nederland is. Met een verkoopbereik tot België en Duitsland. Je zou de fietsgigant haast de ‘IKEA voor fietsen’ kunnen noemen.
  Bekijk case
 • Zandri brommeronderdelen e-commerce platform
  Onderdelen leveren voor scooters en brommers. Dat is wat Zandri doet. In de e-commerce platform kun je elk denkbaar onderdeel van elk scootermerk bestellen, wat het totale assortiment van Zandri op circa 200.000 producten brengt. Jaagers is sinds 2013 de vaste ontwikkelaar van Zandri. Recent werkten we aan de integratie van een ‘exploded view module’ met de bestaande e-commerce platform.
  Bekijk case