MeetMagentoNominatie

“Samen tillen we subscription economy naar een hoger niveau”

“Abonnement oplossingen met Mempay, RIFF en Magento” 

De nieuwe e-commerce module maakt het voor bedrijven mogelijk om op eenvoudige wijze abonnementsvormen aan te maken en te beheren.

“Het is het perfecte business model omdat het grootse waarde levert aan zowel de ondernemer als de klant”

De Business case

Een specialist in financiële dienstverlening op alle vlakken, met ruime ervaring in credit management, incasso en financiële dienstverlening. Dat is Mempay. Een partij die onder meer verantwoordelijk is voor het groot maken van subscription commerce, oftewel: verkopen van producten in abonnementsvorm. Het vergemakkelijken van het subscription model en het ontzorgen van opdrachtgevers is Mempay’s missie. Door de exceptionele groei de afgelopen jaren is Mempay altijd voorop blijven lopen in de markt van de abonnementen. RIFF kwam in juli 2015 in beeld toen Mempay een koppeling met Magento realiseerde.

Het Mempay-platform kan sinds 2015 worden gekoppeld met verschillenhet e-commerce platformen, waaronder Magento. Zo kunnen ook webwinkels subscription economy voor zich laten werken. En dat is precies waar de terreinen van RIFF en Mempay elkaar raakten; de specialist in Magento apps en e-commerce platforms uit Nijmegen en de subscription commerce specialist uit Rotterdam sloegen de handen ineen. Het resultaat was een e-commerce module die het bedrijven mogelijk (en makkelijk) maakt om op eenvoudige wijze abonnementsvormen binnen de Magento- en WordPress-omgeving aan te maken en te beheren. In nauwe samenwerking hebben we dus gezamenlijk een subscription commerce-module ontwikkeld voor het initiëren en beheren van deze online abonnementen. De vervolgbetalingen kunnen via diverse betaalmethoden worden voldaan, zoals Creditcard, PayPal of Automatische Incasso.

Ook gebruik maken van Subscription e-Commerce

Schrijf je in bij onze partner MEMPAY

Mempay bestaat uit een deskundig, jong en razend enthousiast team. Met ruime ervaring in credit management, incasso en financiële dienstverlening liegen onze resultaten er niet om. En daar zijn ze trots op!

Een einde aan niet betalende abonnees

In Nederland is automatische incasso de meest gewilde betaalmethode voor online abonnementen. In het buitenland is dit vaak creditcard of PayPal. Omdat steeds meer Nederlandse ondernemers ook actief zijn in het buitenland biedt Mempay ook een internationale oplossing voor subscription-modellen. Het belangrijkste probleem dat hiermee ondervangen kan worden? ‘Niet betalende abonnees laten betalen’, aldus de bedrijven die massaal klant werden van Mempay.

Subscription commerce is big business

Nog even terug naar de basis. Subscription commerce… Hoe zit dat dan precies? Scheermesje, bloemen, wijn… Zaken die voor de consument over het algemeen tot de standaard herhaal-aankopen behoort. Als webwinkelier kun je deze producten nu ook in abonnementsvorm aanbieden. Na installatie en registratie bij Mempay maak je als e-commerce platformhouder abonnementen aan die je toewijst aan producten. Je klanten krijgen daarbij de mogelijkheid een eenmalige en/of herhaalaankoop te doen. Bij die laatste bied je een abonnement aan en bepaal je zelf uit welke frequentie je klant kan kiezen.

“Eens abonnee, ‘altijd’ een abonnee”

Het succes

Abonnementsvormen zijn erg interessant, ook voor de online retailer en/of e-commerce platformhouder. Cijfers wijzen uit dat bij minder dan 1% opzeggingen per maand 70% gedurende 36 maanden lid blijft. Het spreekt voor zich dat abonnementen een stabiele cashflow met zich meebrengen. De hogere marges en klantloyaliteit dragen ook bij aan het succes.

Náást elkaar werken

Een partnership zoals we met Mempay hebben, is voor ons ideaal. Zo bevlogen als wij zijn in Magento ten volle inzetten voor toepassingen waar onze klanten bij gebaat zijn, zo gedreven is Mempay in de ontwikkeling van subscription-modellen. Dat gevoel is wederzijds. Mempay spreekt alle vertrouwen in deze samenwerking uit. Bovendien is RIFF inmiddels de vaste implementatiepartner voor de opdrachtgevers van Mampay. En dat zijn er heel wat; Mempay heeft inmiddels meer dan een miljoen transacties verwerkt voor al haar opdrachtgevers.

magento-silver-solution-partner

Onze meerwaarde: creatief en meedenkend

Van Magento e-commerce platforms weten we veel. Heel veel zelfs. We zijn een gecertificeerd partner. Maar onze kennis van Magento is niet meer dan een vereiste voor een opdracht als deze. Dat vinden we zelf althans. De reden dat wij – als we zo vrij mogen zijn – een meerwaarde denken te zijn voor onze klanten én partners is door meerwaarde te bieden op het creatieve vlak. Het opzetten van templates, meedenken over marketinggerelateerde zaken en creatieve oplossingen bedenken: dáár zit de meerwaarde van RIFF.

 •  
  Prominent : “Verkopen generen vanuit de luie stoel”
  Prominent kun je kennen van zijn ruime assortiment relaxstoelen en relaxfauteuils. Daarnaast grossiert de meubelketen in banken en sta-op stoelen. Het is Prominents missie om ‘Nederland relaxter te maken’ met zijn producten.
  Bekijk case
 • 12GO Biking
  12GO Biking zou je kunnen kennen, omdat het een van de grootste fietsenwinkels van Nederland is. Met een verkoopbereik tot België en Duitsland. Je zou de fietsgigant haast de ‘IKEA voor fietsen’ kunnen noemen.
  Bekijk case
   
 •  
  Jacobs Douwe Egberts
  De vraag vanuit Jacobs Douwe Egberts was: “Hoe kunnen wij onze ‘parts’ (reserveonderdelen) beter in de markt zetten. En hoe kunnen we het monteurs over de hele wereld makkelijker maken om de juiste reserveonderdelen in te zien en te bestellen?” Er zijn van die opdrachten waar je hart als e-commerce-bedrijf sneller van gaat kloppen. Dit was er zo een. Jaagers heeft aan de wieg gestaan van een mooie businness-to-bussiness-oplossing als antwoord op bovengenoemde vraag.

  Winnaar Meet Magento Innovation Award 2016
  Bekijk case
 • Quinny configurator
  Wat van ver komt, is bijzonder. Dat geldt ook voor de wel heel bijzondere recente case die we voor onze klant Dorel Juvenile uitvoerden. Je weet wel, die van de Maxi-Cosi.

  Genomineerd voor Innovatie Award Las Vegas 2017
  Bekijk case