“Je klant meenemen in de online wereld”

“Bijzonder: de eerste generatie e-commerce platform opzetten”

De Business case

Tom’s Wholesale is de grootste ‘action support’ importeur en exporteur van de Benelux. Vijf jaar geleden begonnen, nu al de grootste in haar eigen markt. De groothandel is met name bekend als aanbieder van de populaire GoPro. Maar het mag ook surfmerk Liquid force, XS Stories (gericht op extreme sports) en GoldCoast Skateboards tot haar merken rekenen. Ondanks de vele afzetkanalen van Tom’s Wholesale was er één nog niet ingevuld: het online B2B-kanaal. Daar kwam RIFF in beeld.

In de oude situatie bestelden retailers artikelen als de GoPro bij Tom’s Wholesale, omdat ze geen andere optie hadden. De gemiddelde klant van Tom’s Wholesale is echter een kleine retailer die vaak na sluitingstijd zijn bestellingen doet. Voor de accessoires konden ze wél bij andere partijen terecht. Partijen die ook een B2B-e-commerce platform hadden. Zo zag Tom’s Wholesale een groot deel van de mogelijke omzet via haar klanten afvloeien naar de concurrentie. De doelstelling nu: de margerijke accessoireverkoop met 30% laten toenemen en de bestelfrequentie omhoog brengen.” Dat zijn goede, haalbare doelen als je het ons vraagt.

toms wholesale magento app

In het e-commerce platform die RIFF heeft gebouwd, kunnen retailers nu zo’n 60.000 producten van Tom Wholesale online bestellen, gewoon wanneer zij dat willen. Via het PIM-systeem Akeneo hebben we productinformatie verrijkt met commerciële info, die de groothandel zelf kan beheren. Resultaat: goede productinformatie, passend beeldmateriaal, specificaties en in meerdere talen beschikbaar. Het e-commerce platform is bovendien gekoppeld aan Exact. Waar we nog even rekening mee hadden te houden was het klantspecifieke assortiment. In verband met exclusiviteitsafspraken en omdat simpelweg niet elke klant behoefte heeft aan alle categorieën.

“Ook geschikt voor sales”

De shop wordt niet alleen gebruikt door de afnemers van Tom’s producten, maar ook door haar vertegenwoordigers. Een tiental sales-medewerkers gaat regelmatig op klantbezoek. Op tablets kunnen zij nu samen met de klant bestellingen ter plekke doorlopen. Speciale functionaliteiten binnen de salesportal van de site zijn onder meer: de mogelijkheid om een korting toe te passen en een handtekeningmodule voor de klant.

Het bijzondere aan van niets naar iets:
“Je klant meenemen in de online wereld”

Voor RIFF zijn dit opdrachten waar we meer dan graag onze tanden inzetten. Als je ergens van scratch kunt beginnen, kun je je klant ook helpen groeien en wegwijs maken in de online wereld. In een uitgebreid voortraject hebben we Tom’s Wholesale zo kunnen ondersteunen bij het inrichten van het e-commerce platform en het inpassen in de huidige structuur. En dat zonder de bestaande en werkende processen aan te passen. Een mooie case, waar we zelf ook veel van hebben opgestoken.

magento-silver-solution-partner

Van Magento e-commerce platforms weten we veel. Heel veel zelfs. We zijn een gecertificeerd partner. Maar onze kennis van Magento is niet meer dan een vereiste voor een opdracht als deze. Dat vinden we zelf althans. De reden dat wij als we zo vrij mogen zijn – een meerwaarde denken te zijn voor onze klanten, en Tom’s Wholesale in het bijzonder, is door meerwaarde te bieden op het creatieve vlak. Het opzetten van templates, meedenken over marketinggerelateerde zaken en creatieve oplossingen bedenken: dáár zit de meerwaarde van RIFF.

Gezamenlijk weten wij wat de Klant wil

 •  
  Comm
  Jaagers, Tribal (online marketing) en The Webcare Company (social customer engagement) zijn voor COMM (Museum voor Communicatie) bezig met een bijzonder project. Het museum wordt zowel fysiek als online verbouwd en uitgebreid, en wij houden ons bezig met de ‘online nieuwe jas’ van het museum. Oftewel: een nieuw concept, volgens een gezamenlijke oplossing voor de hele online customer journey.
  Bekijk case
 • Zandri brommeronderdelen e-commerce platform
  Onderdelen leveren voor scooters en brommers. Dat is wat Zandri doet. In de e-commerce platform kun je elk denkbaar onderdeel van elk scootermerk bestellen, wat het totale assortiment van Zandri op circa 200.000 producten brengt. Jaagers is sinds 2013 de vaste ontwikkelaar van Zandri. Recent werkten we aan de integratie van een ‘exploded view module’ met de bestaande e-commerce platform.
  Bekijk case
   
 •  
  Dorel Juvenile Webshops
  Tot de Dorel Group behoren wereldwijd toonaangevende merken, zoals Maxi-Cosi, Bebe Confort, Babyvalue, Safety 1st en Quinny. Dorel loopt voorop in innovatieve, veilige kinderproducten. Wij zorgen ervoor dat die aantrekkelijk gepresenteerde en goed vindbare producten makkelijk online te bestellen zijn. Samen zijn alle individuele merken onder de vlag van Dorel Juvenile goed voor 8 aantal e-commerce platforms. Jaagers is de partij die er sinds mei 2015 voor zorgt dat al deze e-commerce platforms optimaal presteren
  Bekijk case
 • 12GO Biking
  12GO Biking zou je kunnen kennen, omdat het een van de grootste fietsenwinkels van Nederland is. Met een verkoopbereik tot België en Duitsland. Je zou de fietsgigant haast de ‘IKEA voor fietsen’ kunnen noemen.
  Bekijk case