“Je klant meenemen in de online wereld”

“Bijzonder: de eerste generatie e-commerce platform opzetten”

De Business case

Tom’s Wholesale is de grootste ‘action support’ importeur en exporteur van de Benelux. Vijf jaar geleden begonnen, nu al de grootste in haar eigen markt. De groothandel is met name bekend als aanbieder van de populaire GoPro. Maar het mag ook surfmerk Liquid force, XS Stories (gericht op extreme sports) en GoldCoast Skateboards tot haar merken rekenen. Ondanks de vele afzetkanalen van Tom’s Wholesale was er één nog niet ingevuld: het online B2B-kanaal. Daar kwam RIFF in beeld.

In de oude situatie bestelden retailers artikelen als de GoPro bij Tom’s Wholesale, omdat ze geen andere optie hadden. De gemiddelde klant van Tom’s Wholesale is echter een kleine retailer die vaak na sluitingstijd zijn bestellingen doet. Voor de accessoires konden ze wél bij andere partijen terecht. Partijen die ook een B2B-e-commerce platform hadden. Zo zag Tom’s Wholesale een groot deel van de mogelijke omzet via haar klanten afvloeien naar de concurrentie. De doelstelling nu: de margerijke accessoireverkoop met 30% laten toenemen en de bestelfrequentie omhoog brengen.” Dat zijn goede, haalbare doelen als je het ons vraagt.

toms wholesale magento app

In het e-commerce platform die RIFF heeft gebouwd, kunnen retailers nu zo’n 60.000 producten van Tom Wholesale online bestellen, gewoon wanneer zij dat willen. Via het PIM-systeem Akeneo hebben we productinformatie verrijkt met commerciële info, die de groothandel zelf kan beheren. Resultaat: goede productinformatie, passend beeldmateriaal, specificaties en in meerdere talen beschikbaar. Het e-commerce platform is bovendien gekoppeld aan Exact. Waar we nog even rekening mee hadden te houden was het klantspecifieke assortiment. In verband met exclusiviteitsafspraken en omdat simpelweg niet elke klant behoefte heeft aan alle categorieën.

“Ook geschikt voor sales”

De shop wordt niet alleen gebruikt door de afnemers van Tom’s producten, maar ook door haar vertegenwoordigers. Een tiental sales-medewerkers gaat regelmatig op klantbezoek. Op tablets kunnen zij nu samen met de klant bestellingen ter plekke doorlopen. Speciale functionaliteiten binnen de salesportal van de site zijn onder meer: de mogelijkheid om een korting toe te passen en een handtekeningmodule voor de klant.

Het bijzondere aan van niets naar iets:
“Je klant meenemen in de online wereld”

Voor RIFF zijn dit opdrachten waar we meer dan graag onze tanden inzetten. Als je ergens van scratch kunt beginnen, kun je je klant ook helpen groeien en wegwijs maken in de online wereld. In een uitgebreid voortraject hebben we Tom’s Wholesale zo kunnen ondersteunen bij het inrichten van het e-commerce platform en het inpassen in de huidige structuur. En dat zonder de bestaande en werkende processen aan te passen. Een mooie case, waar we zelf ook veel van hebben opgestoken.

magento-silver-solution-partner

Van Magento e-commerce platforms weten we veel. Heel veel zelfs. We zijn een gecertificeerd partner. Maar onze kennis van Magento is niet meer dan een vereiste voor een opdracht als deze. Dat vinden we zelf althans. De reden dat wij als we zo vrij mogen zijn – een meerwaarde denken te zijn voor onze klanten, en Tom’s Wholesale in het bijzonder, is door meerwaarde te bieden op het creatieve vlak. Het opzetten van templates, meedenken over marketinggerelateerde zaken en creatieve oplossingen bedenken: dáár zit de meerwaarde van RIFF.

Gezamenlijk weten wij wat de Klant wil

 •  
  Tom's Wholesale e-commerce platform
  Tom’s Wholesale is de grootste ‘action support’ importeur en exporteur van de Benelux. Vijf jaar geleden begonnen, nu al de grootste in haar eigen markt. De groothandel is met name bekend als aanbieder van de populaire GoPro. Maar het mag ook surfmerk Liquid force, XS Stories (gericht op extreme sports) en GoldCoast Skateboards tot haar merken rekenen. Ondanks de vele afzetkanalen van Tom’s Wholesale was er één nog niet ingevuld: het online B2B-kanaal. Daar kwam Jaagers in beeld.
  Bekijk case
 • Crownstudent configurator
  Crownstudent behoort tot een van de grootste online aanbieders van studentmössa’s in het eigen land Zweden, maar ook in Denemarken en Noorwegen. De productiefaciliteit bevindt zich in Polen. Om de concurrentie af te troeven, moest er een goede configurator worden gebouwd, waarmee de klant zijn eigen product kan customizen. De configurator geeft Crownstudent een grote voorsprong. Er zijn veel configuratoren, maar wel met veel minder mogelijkheden. De expliciete vraag aan Jaagers was om, ondanks de vele opties van de configurator, toch te zorgen voor een goede mobiele weergave.
  Bekijk case
   
 •  
  12GO Biking
  12GO Biking zou je kunnen kennen, omdat het een van de grootste fietsenwinkels van Nederland is. Met een verkoopbereik tot België en Duitsland. Je zou de fietsgigant haast de ‘IKEA voor fietsen’ kunnen noemen.
  Bekijk case
 • Recurring Commerce
  De nieuwe e-commerce module maakt het voor bedrijven mogelijk om op eenvoudige wijze abonnementsvormen aan te maken en te beheren.
  Bekijk case