“Je klant meenemen in de online wereld”

“Bijzonder: de eerste generatie e-commerce platform opzetten”

De Business case

Tom’s Wholesale is de grootste ‘action support’ importeur en exporteur van de Benelux. Vijf jaar geleden begonnen, nu al de grootste in haar eigen markt. De groothandel is met name bekend als aanbieder van de populaire GoPro. Maar het mag ook surfmerk Liquid force, XS Stories (gericht op extreme sports) en GoldCoast Skateboards tot haar merken rekenen. Ondanks de vele afzetkanalen van Tom’s Wholesale was er één nog niet ingevuld: het online B2B-kanaal. Daar kwam Jaagers in beeld.

In de oude situatie bestelden retailers artikelen als de GoPro bij Tom’s Wholesale, omdat ze geen andere optie hadden. De gemiddelde klant van Tom’s Wholesale is echter een kleine retailer die vaak na sluitingstijd zijn bestellingen doet. Voor de accessoires konden ze wél bij andere partijen terecht. Partijen die ook een B2B-e-commerce platform hadden. Zo zag Tom’s Wholesale een groot deel van de mogelijke omzet via haar klanten afvloeien naar de concurrentie. De doelstelling nu: de margerijke accessoireverkoop met 30% laten toenemen en de bestelfrequentie omhoog brengen.” Dat zijn goede, haalbare doelen als je het ons vraagt.

toms wholesale magento app

In het e-commerce platform die Jaagers heeft gebouwd, kunnen retailers nu zo’n 60.000 producten van Tom Wholesale online bestellen, gewoon wanneer zij dat willen. Via het PIM-systeem Akeneo hebben we productinformatie verrijkt met commerciële info, die de groothandel zelf kan beheren. Resultaat: goede productinformatie, passend beeldmateriaal, specificaties en in meerdere talen beschikbaar. Het e-commerce platform is bovendien gekoppeld aan Exact. Waar we nog even rekening mee hadden te houden was het klantspecifieke assortiment. In verband met exclusiviteitsafspraken en omdat simpelweg niet elke klant behoefte heeft aan alle categorieën.

“Ook geschikt voor sales”

De shop wordt niet alleen gebruikt door de afnemers van Tom’s producten, maar ook door haar vertegenwoordigers. Een tiental sales-medewerkers gaat regelmatig op klantbezoek. Op tablets kunnen zij nu samen met de klant bestellingen ter plekke doorlopen. Speciale functionaliteiten binnen de salesportal van de site zijn onder meer: de mogelijkheid om een korting toe te passen en een handtekeningmodule voor de klant.

Het bijzondere aan van niets naar iets:
“Je klant meenemen in de online wereld”

Voor Jaagers zijn dit opdrachten waar we meer dan graag onze tanden inzetten. Als je ergens van scratch kunt beginnen, kun je je klant ook helpen groeien en wegwijs maken in de online wereld. In een uitgebreid voortraject hebben we Tom’s Wholesale zo kunnen ondersteunen bij het inrichten van het e-commerce platform en het inpassen in de huidige structuur. En dat zonder de bestaande en werkende processen aan te passen. Een mooie case, waar we zelf ook veel van hebben opgestoken.

magento-silver-solution-partner

Van Magento e-commerce platforms weten we veel. Heel veel zelfs. We zijn een gecertificeerd partner. Maar onze kennis van Magento is niet meer dan een vereiste voor een opdracht als deze. Dat vinden we zelf althans. De reden dat wij als we zo vrij mogen zijn – een meerwaarde denken te zijn voor onze klanten, en Tom’s Wholesale in het bijzonder, is door meerwaarde te bieden op het creatieve vlak. Het opzetten van templates, meedenken over marketinggerelateerde zaken en creatieve oplossingen bedenken: dáár zit de meerwaarde van Jaagers.

Gezamenlijk weten wij wat de Klant wil

 •  
  Prominent : “Verkopen generen vanuit de luie stoel”
  Prominent kun je kennen van zijn ruime assortiment relaxstoelen en relaxfauteuils. Daarnaast grossiert de meubelketen in banken en sta-op stoelen. Het is Prominents missie om ‘Nederland relaxter te maken’ met zijn producten.
  Bekijk case
 • Nedac Sorbo b2b e-commerce platform
  Nedac Sorbo is actief in een groot aantal non food-categorieën en mag zichzelf in meerdere (complexe) productcategorieën marktleider noemen. Het bedrijf levert alleen in Nederland al zo’n 10.000 producten aan een groot deel van de supermarktketens. Jaagers werd aangetrokken om het B2B-kanaal goed op poten te zetten.
  Bekijk case
   
 •  
  Unitednude Webshop
  Deze opdracht was voor ons interessant vanwege meerdere redenen. Niet in de laatste plaats vanwege de branche; waar we normaal gesproken vaak te maken hebben met business cases in een meer technische omgeving, vraagt een fashion-product in veel opzichten om een andere aanpak en andere inzichten. United Nude is een B2C-klant met een internationaal karakter, die verschillende soorten doelgroepen bedient.
  Bekijk case
 • Zandri brommeronderdelen e-commerce platform
  Onderdelen leveren voor scooters en brommers. Dat is wat Zandri doet. In de e-commerce platform kun je elk denkbaar onderdeel van elk scootermerk bestellen, wat het totale assortiment van Zandri op circa 200.000 producten brengt. Jaagers is sinds 2013 de vaste ontwikkelaar van Zandri. Recent werkten we aan de integratie van een ‘exploded view module’ met de bestaande e-commerce platform.
  Bekijk case