“Dierenartsen verenigen zich, Riff Online biedt het platform”

Heel makkelijk met de dierenarts van een praktijk in contact komen. En een shop, waarin je alle diergerelateerde producten makkelijk kunt bestellen. O, ja, en in Magento 2. Dat was de opdracht die we van Dactari kregen en inmiddels staat het resultaat live op www.voormijndier.nl.

Over onze relatie

Dactari, voorheen bekend als AUV Dierenartsencoöperatie is een coöperatieve vereniging in Cuijk, voor én door dierenartsen. Dactari staat voor ‘Dieren Artsen Coöperatie ter aller inkomsten en revenuen’. Het is trouwens ook een verwijzing naar de gelijknamige tv-show uit de jaren ’60 over een dierenarts. De coöperatie heeft als belangrijkste taak om de leden bij te staan op financieel, juridisch en praktisch gebied.

Het platform voor dierenliefhebbers

In 2017 besloot Dactari dat het tijd was voor een nieuw online platform. En zo kwam Riff Online in dit verhaal terecht. Dactari heeft nu een website en webshop, genaamd ‘Voor mijn dier’, die meerdere functionaliteiten kent. Met het platform wordt zowel B2C als B2B bediend. Eén van de onderdelen waarmee de coöperatie gericht op dierenartsen haar leden ondersteunt is de webshop waarin de consument allerlei dierbenodigdheden vindt die de dierenarts zelf ook verkoopt. In dit unieke concept vormen bijna 450 Nederlandse dierenartspraktijken zodoende een ‘afhaallocatie’ voor deze artikelen. Door middel van een store locater ziet de consument waar de dichtbijzijnde praktijk is als hij nog geen vaste praktijk heeft ingesteld. Maar dit is uiteraard te wijzigen. 

Databases bouwen

Dat mensen behorend tot dezelfde (concurrerende) beroepsgroep een gezamenlijke webshop beginnen, is trouwens niet zo heel raar als je bedenkt dat er deze markt steeds concurrerende wordt. Dactari vormt een gezamenlijk front. Het grote voordeel is voor de dierenartsen zelf. Zij hebben nu de mogelijkheid om per dierenartspraktijk een database op te bouwen. Wil een van de leden een eigen actie of promotie doen? Dan gelden de kortingcodes alleen voor die specifieke dierenartsenpraktijk.

“From scratch naar Magento 2”

Hoe Dactari bij ons terechtkwam? De coöperatie concludeerde na enige research dat ze over wilden gaan op Magento. In hun zoektocht naar een Magento-specialist kwamen ze direct bij Riff Online uit die het platform van Dactari from scratch opbouwde in Magento 2. Een van de voordelen van Magento 2 is de ongekende flexibiliteit die de open source-toepassingen van Magento2 bieden. Als Magento-partner geeft dat Riff Online de mogelijkheid om eigen innovaties en koppelingen te ontwikkelen. Iets waar onze klanten dan weer heel blij mee zijn.

“Een van de voordelen van Magento 2 is de ongekende flexibiliteit”

Als je ons al wat langer kent, heb je het ons vast vaker horen zeggen: we worden erg gelukkig van opdrachten waarbij ‘meedenken met onze klanten en hun klanten’ wordt gevraagd van ons. De online ambities van onze klanten vervullen, betekent namelijk ook verder kijken dan je neus lang is. Naast het bouwen van websites, webshops, configurators en online platformen buigen wij ons bij Riff Online ook over zaken als concepting, ontwerp en invulling van websites. Bij Dactari hebben we vanuit usability-oogpunt ook goed met het design meegekeken. Uiteindelijk wil je ook een hogere conversie zien te behalen.

“Een klant met technische kennis, dat schakelt snel”

Samenwerken gaat over het algemeen een stuk makkelijker als je dezelfde taal spreekt. Dat is een van de dingen die ervoor zorgt dat de samenwerking met Dactari zo soepel verloopt. De online specialisten van Dactari zijn technisch goed onderlegd, vanzelfsprekend schakelt dat een stuk makkelijker. Zij beheersen de techniek zelf als geen ander, waardoor wij snel spijkers met koppen konden slaan. In januari 2018 vond de livegang van voormijndier.nl plaats.

Wat van onze werken

 •  
  Zandri brommeronderdelen e-commerce platform
  Onderdelen leveren voor scooters en brommers. Dat is wat Zandri doet. In de e-commerce platform kun je elk denkbaar onderdeel van elk scootermerk bestellen, wat het totale assortiment van Zandri op circa 200.000 producten brengt. Jaagers is sinds 2013 de vaste ontwikkelaar van Zandri. Recent werkten we aan de integratie van een ‘exploded view module’ met de bestaande e-commerce platform.
  Bekijk case
 • 12GO Biking
  12GO Biking zou je kunnen kennen, omdat het een van de grootste fietsenwinkels van Nederland is. Met een verkoopbereik tot België en Duitsland. Je zou de fietsgigant haast de ‘IKEA voor fietsen’ kunnen noemen.
  Bekijk case
   
 •  
  Dorel Juvenile Webshops
  Tot de Dorel Group behoren wereldwijd toonaangevende merken, zoals Maxi-Cosi, Bebe Confort, Babyvalue, Safety 1st en Quinny. Dorel loopt voorop in innovatieve, veilige kinderproducten. Wij zorgen ervoor dat die aantrekkelijk gepresenteerde en goed vindbare producten makkelijk online te bestellen zijn. Samen zijn alle individuele merken onder de vlag van Dorel Juvenile goed voor 8 aantal e-commerce platforms. Jaagers is de partij die er sinds mei 2015 voor zorgt dat al deze e-commerce platforms optimaal presteren
  Bekijk case
 • Prominent : “Verkopen generen vanuit de luie stoel”
  Prominent kun je kennen van zijn ruime assortiment relaxstoelen en relaxfauteuils. Daarnaast grossiert de meubelketen in banken en sta-op stoelen. Het is Prominents missie om ‘Nederland relaxter te maken’ met zijn producten.
  Bekijk case