23%

Meer online verkopen

Commerce

Cijfers

45%

Meer online bezoeken

Mooie stijging

20%

Meer brochure aanvragen

belangrijke leads

Slimme koppelingen

Onderdelen leveren voor scooters en brommers. Dat is wat Zandri doet. In het e-commerce platform kun je elk denkbaar onderdeel van elk scootermerk bestellen, wat het totale assortiment van Zandri op circa 200.000 producten brengt. PROUD NEXT is sinds 2013 de vaste ontwikkelaar van Zandri. Recent werkten we aan de integratie van een ‘exploded view module’ met de bestaanhet e-commerce platform.

Zandri Magento webshop

“Voorraadbeheer van externe leveranciers”

Voor we naar de exploded view module gaan: de basis was goed. Eerder al pasten we uitgekiende technieken toe om een live-koppeling van het e-commerce platform naar het artikel- en voorraadbeheer te maken. Daardoor is de actuele voorraad altijd beschikbaar. Een slimme koppeling is ook de API waarmee productafbeeldingen van de leveranciers getoond worden in het e-commerce platform. Een verrijking van de catalogus, zeker voor de kleinere onderdelen van slechts een paar cent. Daarvoor zou het anders niet rendabel zijn om zelf productfoto’s te laten maken.

“Techniek en een berg data combineren tot iets groters”

De losse scooter- en brommeronderdelen zijn op twee manieren te vinden: via de rechtstreekse zoekopdracht of via technische tekeningen. En dan komen we bij het paradepaardje van het e-commerce platform: de ‘exploded views module’ die PROUD NEXT bouwde. We hebben ruim 10.000 technische tekeningen ingeladen, die terug te vinden zijn op merk, type, gevolgd door het specifieke onderdeel. De gebruiker ziet zo duidelijk welke onderdelen hij nodig heeft en kan deze bovendien rechtstreeks vanuit de resultatenpagina bestellen in het e-commerce platform. Vanzelfsprekend voorkomt de aanwezigheid van deze technische tekeningenmodule een hoog aantal retourzendingen en wordt zo de foutmarge in de bestellingen gereduceerd.

De grootste uitdaging zat ‘m in de grote bulk aan data; naast de verwerking van meer dan 10.000 producten, moesten diezelfde producten vanuit controle ook allemaal worden getest. Eén foutje in zo’n module heeft direct grote, nadelige gevolgen. Nummer 20 moet nummer 20 zijn. Hoe we dat testen? Check check, dubbelcheck. Het concept van onze ontwikkelaar gaat eerst naar onze interne testomgeving, dan naar de UAT van de klant en pas daarna kan er sprake zijn van livegang. Gelukkig bleek de module na de testfase zeer stabiel.

Dezelfde taal spreken

De band met deze klant is goed. Altijd geweest. We weten bij elk traject weer snel wat we aan elkaar hebben, door de voorbereidende klantsessies die we houden. Daardoor is vooraf al helder wat de verwachtingen zijn. Die internetachtergrond van de klant scheelt ook natuurlijk. Dat zij zelf al weten wat ze willen en dat ook nog eens in voor ons begrijpelijke taal kunnen overbrengen, zorgt ervoor dat wij snel kunnen schakelen. Effectief duurde het 1 maand om de exploded views module te bouwen, met een doorlooptijd van 3 maanden.


Wat zij op hun beurt waarderen in de samenwerking? Dat we meedenken en niet alleen met ideeën komen als er een concrete vraag is. Dat geven ze ons terug bij Zandri. Gewoon zonder directe aanleiding in een verloren uurtje eens nadenken over de probleemstellingen van onze klant. En wat wij hier vanuit onze rol als e-commerce-specialist in kunnen betekenen. Dat doen wij, ja. Dat gaat vanzelf. Voor Zandri betekent dat meedenken over oplossingen die hun contenthonger voedt. En door na te denken over koppelingen met bijvoorbeeld eBay en Amazon.

Maak een afspraak en reis mee

Wij plannen graag een FULL EXPERIENCE in voor jullie e-Commerce journey

Bekijk wat van onze cases

Wij laten graag zien waar we ontzettend goed in zijn.