“Een arty en cleane B2C-shop met de focus op producten”

Wat krijg je als je een architect aan het roer zet van een schoenenmerk? Juist, schoenen die onder geen beding in de categorie ‘alledaags’ vallen.

Meer dan een redesign

De Business case

Zoe Karssen behoeft in de mode scene geen introductie. De in Engeland geboren Nederlandse modeontwerper Zoe Karssen richtte het gelijknamige modehuis op in 2010, nadat zij eerst een tijd als designer bij Scotch & Soda werkte. Er werd in dat jaar ook een kantoor in Amsterdam geopend. Einde 2016 werd de eerste fysieke winkel van het merk geopend, in de Negen Straatjes in Amsterdam. Het merk is bekend geworden met t-shirts met opvallende teksten, waarmee Karssen op de high end markt mikte. Sinds sterren als Beyoncé, Rihanna, Kate Hudson en Cheryl Cole in haar shirts worden gespot, geniet het merk in no time veel internationale bekendheid. Waar t-shirts en sweat wear vroeger de boventoon voerde, is er nu ook meer focus op denim en kwalitatieve knitwear.

Mei 2016 klopte Zoe Karssen in eigen persoon aan bij Jaagers. De klantvraag kwam neer op een redesign van de huidige webshop en homepage; uiteindelijk hebben we een compleet nieuwe shop gebouwd in Magento 2. De vorige webshop was niet makkelijk beheerbaar, maar ook aan de voorkant van de site viel de nodige winst te behalen. Bovendien vroeg de overgang naar Magento 2 ook om het opnieuw bouwen van de complete webshop: uit ervaring kunnen we bij Jaagers zeggen dat opnieuw beginnen efficienter is dan migreren.

“Creatief met techniek”

Op creatief vlak weten de mensen achter Zoe Karssen heel goed wat ze willen, dat is ook inherent aan hun branche. Aan ons de taak om de fashion-uitgangspunten en technische componenten te verenigen, want die twee gaan niet altijd samen. Waar een hardware shop primair gericht is op conversie en look&feel minder van belang zijn, nam bij de webshop voor Zoe Karssen de branding een centralere positie in. Uitgangspunt was: een cleane shop creëren, met niet teveel afleiding en de focus op producten. Het is heel strak en arty geworden.

Daarbij hebben we een seamless omnichannel aanpak gehanteerd, waarbij de user experience voorop staat. Het is dé tijd om een slag te maken naar omnichannel marketing. Je moet als brand offline en online representatief zijn en meer dan ooit je klant kennen. En de offline klant is duidelijk anders dan de online klant.

“Learning by doing”

Uiteindelijk hebben we de hele shop voor Zoe Karssen opnieuw gebouwd. Mede omdat we de shop laten draaien op Magento 2 en het makkelijker is om direct in Magento 2 te bouwen in plaats van de oude Magento 1-webshop te migreren. Dit is voor Jaagers de eerste B2C-webshop die we hebben gebouwd in Magento 2. Dat Magento 2 significant verschilt van Magento 1 wisten we vooraf. De leercurve duurt echter langer dan we dachten. Er was nauwelijks documentatie, we moesten het wiel zelf uitvinden. Modules die compatible beloofden te zijn, bleken dat in de praktijk niet te zijn. Zo bleek de zoekmethodiek die in de vorige webshop werd gebruikt niet geoptimaliseerd te zijn voor Magento 2 en moesten we over op een andere module. En dit is slechts een van de vele voorbeelden. Het was een kwestie van learning by doing.

Maar als vooroplopende Magento intengrators gaan we geen uitdaging uit de weg en customizen wij elke webshop naar de wensen van onze klant.

Van fase 1 naar 3

De nieuwe webshop en homepage zijn in maart 2017 opgeleverd. De shop draait volledig op Magento 2 en de site is beter beheerbaar en flexibeler ingericht; de verschillende blokken zijn nu modificeerbaar. In fase 2 gaat Jaagers het design optimaliseren. Het lookbook en magazine worden configureerbaar en verder verfraaid om deze nog beter te laten aansluiten op de ervaring van de klant. Het lookbook krijgt ook een locatievoorziening. In fase 3 moet de Zoe Karssen-app worden gebouwd waar gebruikers snel toegang krijgen tot de aanbiedingen en het online magazine kunnen lezen.

“Met de projectmanager konden we lezen en schrijven”

John de Rijk, de betrokken solution manager vanuit Jaagers: “Tijdens het bouwen van de shop ben ik het merk zelf ook gaan waarderen. Het is rebels en er is veel aandacht voor detail. Al gauw werd er tijdens deze eerste fase een projectmanager aan de klantzijde op de case gezet waarmee wij konden lezen en schrijven. Dat maakte het heel prettig samenwerken. We hebben een staging opgezet, zodat de klant kon meekijken. Je kunt je voorstellen dat een modemerk visueel is ingesteld, meer nog dan andere klanten.”

“We hebben Zoe Karssen verrast door mee te denken over aspecten die misschien niet voor de hand lagen. Bijvoorbeeld ook over de technische aspecten rondom betalingen en het vinden van de juiste payment service provider. Na de oplevering kregen we een hele leuke mail van het team van Zoe Karssen, waarin stond hoe blij ze waren met het resultaat. Een mooi begin van een samenwerking.”

magento-silver-solution-partner

Van Magento e-commerce platforms weten we veel. Heel veel zelfs. We zijn een gecertificeerd partner. Maar onze kennis van Magento is niet meer dan een vereiste voor een opdracht als deze. Dat vinden we zelf althans. De reden dat wij als we zo vrij mogen zijn – een meerwaarde denken te zijn voor onze klanten is door meerwaarde te bieden op het creatieve vlak. Het opzetten van templates, meedenken over marketinggerelateerde zaken en creatieve oplossingen bedenken: dáár zit de meerwaarde van Jaagers.

 •  
  Nedac Sorbo b2b e-commerce platform
  Nedac Sorbo is actief in een groot aantal non food-categorieën en mag zichzelf in meerdere (complexe) productcategorieën marktleider noemen. Het bedrijf levert alleen in Nederland al zo’n 10.000 producten aan een groot deel van de supermarktketens. Jaagers werd aangetrokken om het B2B-kanaal goed op poten te zetten.
  Bekijk case
 • Quinny configurator
  Wat van ver komt, is bijzonder. Dat geldt ook voor de wel heel bijzondere recente case die we voor onze klant Dorel Juvenile uitvoerden. Je weet wel, die van de Maxi-Cosi.
  Bekijk case
   
 •  
  Crownstudent configurator
  Crownstudent behoort tot een van de grootste online aanbieders van studentmössa’s in het eigen land Zweden, maar ook in Denemarken en Noorwegen. De productiefaciliteit bevindt zich in Polen. Om de concurrentie af te troeven, moest er een goede configurator worden gebouwd, waarmee de klant zijn eigen product kan customizen. De configurator geeft Crownstudent een grote voorsprong. Er zijn veel configuratoren, maar wel met veel minder mogelijkheden. De expliciete vraag aan Jaagers was om, ondanks de vele opties van de configurator, toch te zorgen voor een goede mobiele weergave.
  Bekijk case