Progressive web-apps zijn het hot topic in e-commerce

Tijdens de Meet Magento 2019 werden veel nieuwe Magento-functies geïntroduceerd en werd de integratie in de Adobe Experience Cloud gespecificeerd.

Vorige week vierde de Meet Magento DE, het grootste Magento-evenement in Duitstalig Europa, zijn tiende verjaardag. Het presenteerde niet alleen tal van nieuwe functies voor de winkelsoftware – het was vooral duidelijk waar de reis na de overname door Adobe naartoe gaat.

“Progressive web-apps zijn de toekomst”. Deze zin, die Peter Sheldon, Senior Director Strategy bij Magento, in zijn keynote liet vallen, is een voorbeeld van het populaire onderwerp van de Meet Magento van dit jaar. Het feit dat PWA’s een van de grootste trends in e-commerce zijn, is onthuld in veel lezingen door handelaren die al op de technologie vertrouwen. Met behulp van PWA’s kunnen ontwikkelaars online webwinkels in app-stijl maken en de laadtijd van sites aanzienlijk verlagen – een cruciale succesfactor bij het verhogen van de conversieratio en de positie van Google. Sheldon wees erop dat Magento, met zijn PWA Studio, het enige platform was om te investeren in zijn eigen PWA-integratie, in nauwe samenwerking met Google. Veel concurrenten vertrouwen op oplossingen van derden. De studio biedt ontwikkelaars een krachtige tool om aantrekkelijke PWA’s te creëren en de klantervaring te verbeteren.

Beheer Amazon-voorraad en Google-advertenties rechtstreeks vanuit Magento

Daarnaast sprak Sheldon ook over de recente integratie met Amazon en Google. Het Amazon verkoopkanaal stelt verkopers in staat om hun voorraad op Amazon rechtstreeks vanuit de Magento-backend te beheren. Orders die via Amazon worden ontvangen, stromen rechtstreeks naar Magento en verkopers kunnen prijsregels voor Amazon instellen vanaf de backend. Dankzij de integratie met Google Shopping Ads kunnen Magento-beheerders hun Google-advertenties beheren via het Magento-dashboard. Voor de toekomst belooft Sheldon integratie met andere platforms zoals Facebook, Instagram of meer lokale websites. Magento geeft dealers daarmee de tools om de commercie te gebruiken, die ook steeds vaker via sociale netwerken plaatsvindt.

Magento en Adobe – sterke oplossing voor bedrijven van elke omvang

De vraag hoe verder te gaan met Magento na de overname door Adobe is onlangs verhuisd, zowel van handelaren als van ontwikkelaars. Christoph Kull, VP & MD Central Europe bij Adobe, gaf diepere inzichten. Hij benadrukte dat Adobe zijn e-commercedievlek met nieuw familielid Magento en geïntegreerde Magento Commerce Cloud als de vierde pijler van Adobe’s Experience Cloud heeft gesloten. Bovendien willen beide bedrijven hun synergieën gebruiken. Met de hulp van Magento wil Adobe op maat gemaakte en kosteneffectieve pakketten aanbieden voor middelgrote bedrijven. Aan de andere kant is Kull Magento ook geschikt voor gebruik in grote bedrijven – hier kan het bedrijf profiteren van een groot aantal bestaande klanten van Adobe.

badges

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!