Salesforce Commerce Cloud versus Magento: welke moet u kiezen?Wilt u weten welk e-commerceplatform de juiste keuze is voor uw bedrijf tussen Salesforce Commerce Cloud en Magento? Deze gedetailleerde vergelijking helpt u beslissen welke het beste bij u past. Als het gaat om het beste e-commerceplatform – zijn Magento en Salesforce de twee toonaangevende platforms die bovenaan de lijst staan. Beide e-commercesystemen behoren tot de meest gewilde cloudgebaseerde e-commerceplatforms die beschikbaar zijn, met uitgebreide en geavanceerde mogelijkheden. Magento versus Salesforce Commerce Cloud, beide platforms bieden een breed scala aan aanpasbare oplossingen voor het MKB tot grote ondernemingen. Magento is een veelgebruikt e-commerceplatform dat al jaren door bedrijfseigenaren wordt gebruikt; aan de andere kant is Salesforce een innovatiever en recentelijk voorgesteld alternatief. Het biedt verkopers en gebruikers een zeer geoptimaliseerde e-commerce-ervaring die ongeëvenaard is. Laten we een gedetailleerde vergelijking maken van deze twee prominente spelers, zodat u de beste voor uw bedrijf kunt kiezen, die zich kan aanpassen aan uw behoeften en zo de groei van uw bedrijf kan ondersteunen. Laten we dus aan de slag gaan met een korte introductie tot Salesforce Commerce Cloud en Magento.

Wat is Salesforce Commerce Cloud?

Salesforce Commerce Cloud
Salesforce Commerce Cloud stond voorheen bekend als Demandware, gekocht door Salesforce in 2016. Het is een cloudgebaseerd SaaS-platform met vooraf gebouwde hosting waarmee e-commercebedrijven hun website erop kunnen hosten, waardoor de behoefte aan hosting door derden wordt geëlimineerd. Commerce Cloud biedt oplossingen voor zowel B2B- als B2C-bedrijven om hen te ondersteunen bij het creëren van een uniforme en intelligente winkelervaring. Commerce Cloud beschikt ook over klantgericht orderbeheer, waardoor het een concurrentievoordeel heeft ten opzichte van zijn concurrenten. Met dit orderbeheersysteem kunnen verkopers verkopen waar hun klanten zich ook bevinden: sociale media, e-mail, internet of waar dan ook. Salesforce Commerce Cloud biedt ook uitgebreide lokalisatiefuncties door meer talen, valuta's en belastingopmaak toe te voegen, zodat u uw bedrijf kunt uitbreiden zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over geografische grenzen. Bovendien biedt het ook eenvoudige en naadloze integratiemogelijkheden met systemen van derden, waardoor bedrijven de ruwe mogelijkheden van het platform kunnen uitbreiden om aan specifieke behoeften te voldoen. Salesforce Commerce Cloud heeft onlangs Einstein GPT for Commerce gelanceerd, waardoor bedrijven naadloos kunnen groeien met de kracht van generatieve AI voor verkoop.

Wat zijn de voordelen van Salesforce Commerce Cloud?

Benefits Of Commerce Cloud

1. Allesomvattend platform

Als voornaamste onderscheidende factor biedt Salesforce Commerce Cloud marketeers een alles-in-één platform voor het afhandelen van verschillende marketinginspanningen via verschillende kanalen. Het stelt de organisatie in staat een zeer gepersonaliseerde winkelervaring voor hun klanten te creëren via alle kanalen, zoals sociale media, smartphones, internet, enzovoort.

2. Commerce Cloud eindeloze gangpad

Met SFCC kunt u uw winkelkanalen integreren en de winkelervaring vereenvoudigen voor iedereen die bij de transactie betrokken is, inclusief consumenten en werknemers. Hiermee kunt u klantervaringen op maat bieden en tegelijkertijd uw teamleden toegang geven tot klantendatabases en voorraadinformatie op internet. Hierdoor kunnen uw klanten een verlanglijstje samenstellen met de dingen die ze willen kopen. Bovendien kan het adverteren van speciale kortingen in uw online bedrijf u helpen het bezoekersaantal en de conversieratio te verhogen.

3. Omnichannel-mogelijkheden

Salesforce Commerce Cloud is een SaaS-systeem dat e-commerce, orderbeheer en offline winkelactiviteiten samenbrengt in één platform. Dit platform legt sterk de nadruk op het mogelijk maken van verkopers om hun bedrijf via vele kanalen (e-commerce, sociaal, mobiel, enz.) vanaf één enkel platform te beheren. Het wordt algemeen beschouwd als een leider in het vereenvoudigen van processen, verkoop en uitvoering op grote schaal. Bovendien stelt Salesforce Commerce Cloud verkopers in staat hun diensten (zoals 'overal kopen, overal afhandelen') in te zetten via hun orderbeheersysteem, dat klanten een verscheidenheid aan flexibele aankoopalternatieven biedt, zoals ophalen in de winkel, verzenden vanuit de winkel , enzovoort.

4. Biedt een handel zonder hoofd

Behalve Salesforce Commerce Cloud is er geen andere technologie die winkeleigenaren zo goed in staat stelt om vele winkelpuien vanuit één back-end voor verschillende delen van de wereld te beheren. Met de geavanceerde functies van Salesforce Commerce Cloud kan een gebruiker talloze talen, valuta's en procedures beheren, die nodig zijn voor het beheren van winkelpuien die klanten over de hele wereld bedienen. Het maakt ook een verscheidenheid aan gekoppelde taken beter beheersbaar, zoals onder meer de beschikbaarheid van producten, facturering en afhandelingsprijzen.

5. Voorspellende intelligentie

Naarmate de organisatie groeit, neemt ook de hoeveelheid gegevens toe die moet worden geanalyseerd. Het analyseren en visualiseren van een enorme hoeveelheid gegevens kan echter tijdrovend en arbeidsintensief zijn. Om zaken eenvoudiger te maken en tijd te besparen, heeft Salesforce Einstein GPT ontwikkeld om de toepassing van generatieve kunstmatige intelligentie in e-commercebedrijven te verbreden. Het is niet langer nodig om add-ons van derden te gebruiken of handmatige data-analyse uit te voeren met dit kunstmatige intelligentieplatform van de volgende generatie. Met SFCC kunt u nu kunstmatige intelligentie (AI)-oplossingen van derden integreren om te helpen bij data-analyse en om al uw digitale marketingactiviteiten te automatiseren.

Wie gebruikt de Salesforce Commerce Cloud?

B2C en B2B Commerce zijn de twee handelsproducten die beschikbaar zijn voor consumenten, merken en retailers. Zowel B2C- als B2B-organisaties willen hun klanten een uitstekende e-commerce-ervaring bieden via e-commercewebsites; daarom moeten ze verschillende praktische oplossingen gebruiken om dit doel te bereiken. B2C Commerce wordt vaak gebruikt om e-commercewebsites met een aanzienlijk aantal gastkopers te beheren en de koopervaring voor de klanten die de site bezoeken te verbeteren. Salesforce B2B Commerce is bedoeld om B2B-bedrijven te helpen hun relaties met klanten te versterken en nieuwe manieren van groei te vinden. Cloud Commerce voldoet aan de behoeften van zowel B2C- als B2B-bedrijven.

Wat is Magento (Adobe Commerce)?

magento
Magento is een contentmanagementsysteem (CMS) voor e-commercebedrijven (CMS). In de woorden van de leek: Magento biedt bedrijfseigenaren de technologie die ze nodig hebben om een ​​online winkel of marktplaats succesvol te runnen, of het is een besturingssysteem voor een e-commerce website. Magento werd in mei 2018 overgenomen door Adobe Inc. en omgedoopt tot Adobe Commerce Cloud. De nieuwste versie van Magento is 2.4.3, uitgebracht op 29 juni 2021. Magento biedt klanten totale vrijheid en controle over hun e-commercesite, waardoor het een van de beste keuzes voor bedrijven is. Om dit te doen, levert Magento een uitgebreide lijst met essentiële functies die winkeleigenaren de flexibiliteit bieden om hun online bedrijven te ontwerpen en configureren om zo goed mogelijk aan hun specifieke bedrijfsvereisten te voldoen en tegelijkertijd de voordelen te maximaliseren.

Voordelen van Magento

Benefits Of Magento

1. Geavanceerde SEO-suite

Als gevolg van het SEO-vriendelijke ontwerp van Magento hebben uw artikelen een betere kans om hoog te scoren in zoekmachines. Het is eenvoudig om uw SEO-instellingen aan te passen, of het nu gaat om pagina's, categorieën of gelaagde navigatie. Met Magento heeft u ook toegang tot verbeterde rich snippets en een Google-sitemap die is geoptimaliseerd voor zoeken. Bovendien kunt u metatags genereren met behulp van sjablonen en tegelijkertijd een SEO-analyse van elke pagina ontvangen.

2. Inhoudsbeheer

Prijzen, componenten en functionaliteit van producten veranderen voortdurend. Magento biedt een krachtige webpagina-editor waarmee bedrijven relevante wijzigingen in de webpagina kunnen aanbrengen om aan die wijzigingen te voldoen. Met behulp van CMS kunnen bedrijven deze wijzigingen aanbrengen zonder enige kennis van coderen, met behulp van een gebruiksvriendelijke interface. Als gevolg hiervan kan iedereen het met relatieve eenvoud gebruiken en wijzigingen aanbrengen aan zijn websites.

3. Aanpasbaar

Alles aan uw website, van het ontwerp tot de manier waarop u uw productcategorieën en functies indeelt, is uniek voor u en uw bedrijf wanneer u Magento gebruikt. Het is echter van cruciaal belang om op te merken dat bijna alles van de grond af aan moet worden geprogrammeerd vanwege de grote hoeveelheid maatwerk die nodig is. Hoewel Magento enkele ontwerpopties op zijn website biedt, kiezen de meeste bedrijfseigenaren die het contentmanagementsysteem (CMS) gebruiken ervoor om een ​​Magento-ontwikkelaar in te schakelen om een ​​unieke en gepersonaliseerde site te creëren.

4. Betaalbaarheid

Magento is gebouwd op geavanceerde technologie en zorgt ervoor dat uw websites goed werken en u helpen concurrerend te blijven op de markt. Magento Open Source is gratis te downloaden vanaf de Magento website (geen licentiekosten). De kosten voor de ontwikkeling en operationele services van Magento zijn nodig om ervoor te zorgen dat uw website volledig functioneel is.

Wie gebruikt Magento?

Als het snelste, meest geoptimaliseerde en gebruiksvriendelijke multi-channel e-commerceplatform dat beschikbaar is, is Magento de ideale keuze. De concurrentie neemt toe en de internetverkopen bereiken nieuwe hoogten. Magento stelt e-commercebedrijven in staat om te concurreren en te groeien in deze concurrentie. Enkele van de populairste e-commercebedrijven ter wereld, zoals Ford, Coca-Cola, Jaguar, Land, en de lijst gaat maar door.

Salesforce Commerce Cloud versus Magento

Hoewel Salesforce en Magento beide bekend staan ​​om hun uitgebreide functies, die online verkopers helpen bij het efficiënt opzetten van e-commercebedrijven, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen de twee platforms.

1. Internationalisering

De internationaliseringsmogelijkheden van Salesforce Commerce Cloud en Magento Commerce zijn vrijwel identiek, aangezien beide systemen erop gericht zijn verkopers te bedienen die internationaal een aanzienlijke hoeveelheid omzet genereren. Een site die op Salesforce Commerce Cloud is gebouwd, kan worden aangepast en aangepast om te voldoen aan de uiteenlopende eisen van klanten uit verschillende geografische locaties. Het bevat een reeks lokalisatiemogelijkheden om te helpen bij de wereldwijde uitbreiding van de producten en diensten van een bedrijf. Van de winkelpui tot de Business Manager, u heeft de mogelijkheid om uw winkelontwerp te lokaliseren. Multi-site management maakt de ontwikkeling van meerdere sites en het beheer ervan vanuit één enkele interface mogelijk. Bovendien biedt de Business Manager-interface ingebouwde taalondersteuning voor Engels, Frans, Italiaans, Chinees en Japans en de andere ondersteunde talen. Het zal helpen bij het opnemen van lokale personen in het administratieteam, waardoor meer op maat gemaakt, gelokaliseerd materiaal kan worden gemaakt. Adobe Commerce Cloud biedt ook ondersteuning voor meerdere talen, valuta's, gelokaliseerde prijzen en belastingtarieven, zodat bedrijven wereldwijd kunnen uitbreiden. Vanuit één enkele interface kan een beheerder meerdere e-commercewebsites voor meerdere locaties beheren.

2. Architectuur

Wanneer je Salesforce Commerce Cloud vergelijkt met Magento op basis van architectuur, hebben beide platforms voor- en nadelen. Commerce Cloud wordt voorgesteld als Software-as-a-Service (SaaS), terwijl Magento wordt aangeboden als Platform-as-a-Service (PaaS). Traditioneel werd Magento opgeslagen op lokale servers en diende als een oplossing op locatie, later werd een cloudgebaseerde versie gelanceerd. Terwijl Commerce Cloud een cloudgebaseerde oplossing is die verbeterde schaalbaarheid, flexibiliteit en betrouwbaarheid belooft in vergelijking met Magento. Bovendien vereist Magento hosting van derden, wat resulteert in extra complicaties en onderhoud. Commerce Cloud heeft een vooraf gebouwde hostingoptie om meer beveiliging te bieden zonder extra overhead.

3. Beheerde services

Salesforce Commerce Cloud wordt zoals eerder gezegd aan bedrijven aangeboden als Software-as-a-Service. Dit betekent dat alle verantwoordelijkheid met betrekking tot infrastructuurbeheer, beveiliging en updates door Salesforce wordt verzorgd. Als gevolg hiervan kunnen bedrijven meer de nadruk leggen op het bereiken van hun zakelijke doelstellingen in plaats van op goochelarij in de technische complexiteit van het platform. Salesforce is ook verantwoordelijk voor de prestatieverbeteringen en nieuwe functies, zonder bedrijven om extra investeringen te vragen. Magento daarentegen is een zelfgehost platform dat voor hosting afhankelijk is van derden. Dit kan ertoe leiden dat bedrijven extra middelen moeten investeren om de betrouwbaarheid van de hosting te garanderen.

4. Integratiemogelijkheden

Integratie verwijst naar de compatibiliteit van het e-commerceplatform om met andere systemen te werken om de bedrijfsprestaties te verbeteren. Salesforce Commerce Cloud biedt een breed scala aan naadloze integratiemogelijkheden met Sales Cloud, Marketing Cloud, enzovoort, om alle bedrijfsactiviteiten te verenigen. Bovendien stelt Salesforce AppExchange bedrijven in staat Commerce Cloud te integreren met oplossingen van derden. Aan de andere kant biedt Magento ook integratiemogelijkheden. De mogelijkheden tot integratie en naadloze compatibiliteit zijn echter beperkt. Dit maakt Commerce Cloud een betere keuze dan Magento.
cyntexa consultatiegesprek

Salesforce Commerce Cloud versus Magento: welke is de juiste keuze?

Na uw beoordeling van Magento versus Salesforce Commerce Cloud is het tijd om de kennis aan het werk te zetten zodat u kunt beslissen welk platform u moet kiezen. Salesforce Commerce Cloud kwam naar voren als de voorkeurskeuze boven Magento voor commercie. Of het nu gaat om internalisering, architectuur, beheerde services en integratie, Commerce Cloud heeft betere aanbiedingen. Wilt u uw bedrijf bouwen op de Salesforce Commerce Cloud? Cyntexa is een Salesforce Crest (Gold) Consulting Partner met meer dan 300+ Salesforce-experts. Met onze expertise kunnen we een oplossing op maat bouwen die over uw bedrijf spreekt.

badges

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!