Snelle bezorging niet altijd belangrijk

ABN AMRO heeft een interessant brancherapport naar buiten gebracht, waaruit blijkt dat online shoppers niet altijd de snelste levering wensen, maar wel de best passende. De online shopper blijkt het liefst 2,5 dag te wachten tussen het plaatsen van een bestelling en de ontvangst.

Dubbele retouren en meer wensen

Daarnaast blijkt dat 66% van de online shoppers per jaar minimaal één bestelling retour stuurt, wat het dubbele is van de fysieke winkels. Vooral het feit dat producten niet aangeraakt kunnen worden is voor online een groot nadeel. Het aantal afhaalpunten geeft daarnaast juist weer extra voordelen aan het online shoppen. Steeds meer locaties bieden een Kiala-dienst aan waardoor shoppers zelf hun bestelling kunnen ophalen wanneer het hen uitkomt. Dit geldt natuurlijk ook voor de servicepunten van Post.nl en Albert Heijn.

Daarnaast bieden veel fysieke winkels ook een Click & Collect functie aan waarmee de online bestelde artikelen in de eigen winkel opgehaald kunnen worden. Dit vermindert nee-verkoop en draagt zeker bij aan een hogere omzet.

badges

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!