Succes in e-commerce? Verkoop deze productgroepen!

Het succes van een e-commerce concept is afhankelijk van diverse factoren. Zo wordt het succes van een webwinkel uiteraard bepaald door de kwaliteit van het online verkoopkanaal zelf, maar ook door de producten die er door middel van e-commerce verkocht worden en de situatie in de Nederlandse economie. Bent u benieuwd welke producten op dit moment het beste presteren als het gaat om online verkopen door middel van e-commerce? De Nederlandse dataleverancier Icecat heeft het onderzocht en wij delen de resultaten van dit onderzoek graag met u in dit artikel.

Posters, nagellak, 3D-printermaterialen, et cetera
Uit onderzoek van Icecat is gebleken dat de snelst groeiende productgroepen in e-commerce van het tweede kwartaal de producten posters, nagellak, 3D-printermaterialen, flesjes voor peuters en booronderdelen waren. Ook doen de digitale camera’s het nog steeds goed in de Nederlandse e-commerce: een verschijnsel dat al enkele jaren de e-commerce markt bepaalt. Wilt u een webwinkel starten, dan doet u er volgens het onderzoek van Icecat goed aan om producten als posters, nagellak, 3D-printermaterialen, flesjes voor peuters en/of booronderdelen te verkopen.

Een uitgebreid onderzoek met betrouwbare cijfers
De cijfers waar Icecat het onderzoek op heeft gebaseerd, laten zien hoe het e-commercekanaal zich in het afgelopen jaar heeft ontwikkeld. Omdat het bedrijf productdata levert aan de grootste e-commerce partijen ter wereld, heeft Icecat een goed beeld van de mondiale ontwikkelingen op het gebied van e-commerce. Wel is het belangrijk om te vermelden dat Icecat geen inzicht heeft in omzetten, maar enkel naar aantallen informatie-opvragingen kijkt. Deze informatie-opvragingen worden ook wel ‘datasheet downloads’ genoemd en geven inzicht in de populariteit van een product. Op basis van de datasheet downloads kan Icecat bovendien vermelden dat het e-kanaal met 147 procent gegroeid is ten opzichte van het jaar daarvoor en dat de grootste groeier van de klantenkring van Icecat (totaal 11153 merken) de pc-fabrikant Dell is.

Maak van uw webwinkel een succes
Wilt u zelf ook een webwinkel starten, zodat u kunt profiteren van de stijgende populariteit van e-commerce? Dan wordt niet alleen aangeraden om producten te verkopen die zeer populair zijn onder de online shoppers, maar om bovendien een professionele webwinkel te laten bouwen. Het succes van uw e-commerce onderneming is namelijk niet alleen afhankelijk van het product of de producten die u verkoopt, maar ook zeker van de kwaliteit van uw webwinkel. Wilt u een professionele Magento of Magento Commerce webwinkel laten maken? Laat u dan adviseren door de e-commerce professionals van PROUD NEXT.

badges

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!