Succes met een B2B e-commerce platform? Lees deze tips!

Een B2B e-commerce platform betreft een e-commerce platform die niet gericht is op klanten in de vorm van consumenten, maar klanten in de vorm van andere ondernemers moet overtuigen om een aankoop te doen. Omdat B2B e-commerce platforms zich richten op een andere klantengroep, moeten eigenaren van dit soort webwinkels andere online strategieën hanteren dan eigenaren van webwinkels die zich op de consument richten. Heeft u een B2B e-commerce platform of bent u van plan om deze te lanceren en bent u benieuwd hoe u uw B2B e-commerce platform tot een succes kan maken? Lees dan drie tips voor het lanceren en runnen van een succesvolle B2B e-commerce platform in dit artikel en maak van uw e-commerce concept een groot zakelijk succes.

Tip 1: werk samen met de klant
De meeste B2B e-commerce platforms halen het grootste deel van hun omzet uit klanten die terug blijven keren naar de webwinkel. Om ervoor te zorgen dat klanten inderdaad terugkomen naar uw B2B e-commerce platform om nog een aankoop te doen, is het belangrijk om samen te werken met uw klanten en uw e-commerce platform op deze manier te verbeteren. Probeer bij uw huidige klanten te achterhalen welke producten zij echt niet kunnen missen en welke producten eigenlijk niet zo nuttig zijn om het aanbod wat aan te scherpen, probeer te achterhalen welke services klanten geweldig vinden of juist missen om de dienstverlening te verbeteren en probeer de klant te betrekken bij mogelijke veranderingsprocessen in de webwinkel om deze zo succesvol mogelijk te laten verlopen. Luistert u naar de klant, dan is de kans groot dat uw B2B e-commerce platform een succes wordt.

Tip 2: denk aan online vindbaarheid
Net zoals e-commerce platforms die zich richten op de consument, moeten ook B2B e-commerce platforms goed vindbaar zijn. Door ervoor te zorgen dat uw B2B e-commerce platform hoog in de resultaten van zoekmachines staat, trekt u meer klanten aan dan wanneer u niet goed vindbaar bent in zoekmachines. Bent u benieuwd hoe u de positie van uw webwinkel in zoekmachines kan verbeteren? Raadpleeg dan de professionals van PROUD NEXT voor het opzetten van een zoekmachine optimalisatie strategie.

Tip 3: bied duidelijke prijsstructuren
B2B e-commerce platforms bieden vaak gereduceerde prijzen aan klanten die meerdere producten bestellen. Maakt u ook gebruik van gereduceerde prijzen bij klanten die groot inkopen, dan is het belangrijk dat u duidelijk bent over de prijsstructuren die u hanteert. Communiceer duidelijk wanneer de klant korting krijgt en de klant weet precies waar hij of zij aan toe is. Duidelijkheid is een belangrijke eerste stap voor succes, dus sla deze zeker niet over als u uw B2B e-commerce platform tot een succes wil maken.

badges

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!