Synoniemen | Handleiding voor Adobe Commerce-ontwikkelaars


Synoniemen vergroten het bereik van zoekopdrachten van klanten met woorden die ze kunnen gebruiken die verschillen van die in de catalogus. Sommige synoniemen zijn onderling uitwisselbaar, terwijl andere een subset van een trefwoord vertegenwoordigen.

Soorten synoniemen

Een- en tweerichtingssynoniemen breiden de definitie van een zoekwoord uit. Sommige woorden zijn onderling uitwisselbaar, terwijl andere een subset van een trefwoord vertegenwoordigen. Er zijn twee soorten synoniemen:

Tweerichtingsverkeer

Tweerichtingssynoniemen hebben dezelfde betekenis en leveren dezelfde zoekresultaten op. U kunt een eenvoudig paar synoniemen in twee richtingen maken, of een reeks van meerdere synoniemen in twee richtingen voor hetzelfde zoekwoord. Bijvoorbeeld: broeken, broeken en broeken.

Een manier

Een eenrichtingssynoniem is een subset van een trefwoord, maar met een meer gedetailleerde betekenis. Capris en shorts zijn bijvoorbeeld broeken, maar niet alle broeken zijn capri’s of shorts. Een zoektocht naar broeken omvat capri’s en korte broeken. Een zoekopdracht naar korte broeken levert echter geen resultaten op voor capri’s.

Installatie en configuratie

Live Search-synoniemen staan ​​los van native synoniemen en worden gemaakt en onderhouden vanaf het tabblad Live Search-synoniemen in Adobe Commerce Admin. Het instellen van synoniemen heeft geen invloed op verzoeken.

Nadat een synoniem is opgeslagen in de beheerder, kan het tot twee uur duren voordat de wijzigingen zijn geïndexeerd en opnieuw in het cachegeheugen zijn geplaatst, en voordat de zoekresultaten in de storefront de wijziging weerspiegelen.

Ga naar Synoniemen in de Adobe Commerce-gebruikershandleiding voor meer informatie over het instellen en gebruiken van synoniemen van de Admin en storefront.

badges

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!