Tablet in 56% van de huishoudens

Uit onderzoek van Telecompaper (Dutch Tablet Users Q2 2014-rapport) blijkt dat er in 56% van de Nederlandse huishoudens een tablet aanwezig is. De verkoopgroei van tablets is in het tweede kwartaal van 2014 met 5% gestegen, waardoor de verkoop zachtjesaan lijkt af te vlakken.

Afnemende groei

Uit het onderzoek blijkt verder nog dat keuzes voor de aanschaf vooral gebaseerd worden op prijs en merk, waarbij Samsung en Apple de grootste voorkeur hebben. Ook is het zo dat er in huishouden vaak meerdere tablets aanwezig zijn, waardoor de penetratie kan oplopen tot 120-130%. Daarnaast neemt de groei af omdat schermen van smartphones steeds groter worden. Hieronder staat de groei van de verkoop sinds begin 2011 weergegeven.

Is uw site of shop geschikt voor de tablet?

Websites en e-commerce platforms worden steeds vaker bezocht via tablet of smartphone en het is voor de gebruiker lastig navigeren wanneer een website op een kleiner scherm niet goed werkt. Wellicht dat u zelf alleen maar een pc gebruikt om uw website of e-commerce platform te bekijken, maar probeer dit ook eens op een kleiner scherm.

De afbeelding hieronder maakt duidelijk hoe groot het verschil kan zijn tussen twee jaar geleden en nu. Bij deze website is het bezoek via tablet of mobiel gemeten in de maand augustus 2012 en augustus 2014. Te zien is dat het verkeer en het aantal pageviews enorm zijn gestegen. Het is dus zeker belangrijk om uw bezoekers gebruik te laten maken van een responsive of mobiele website.

Is uw website of e-commerce platform nog niet geoptimaliseerd voor mobiel of tablet? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

badges

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!