Vier tips voor een fashion e-commerce platform met meer omzet

Door de grote hoeveelheid fashion e-commerce platforms in ons land en over de rest van de wereld, kan het lastig zijn om een fashion e-commerce platform op te zetten die voldoende omzet oplevert om van te leven. Zo is er niet alleen veel concurrentie in eigen land, maar zijn consumenten ook steeds vaker minder huiverig om hun favoriete fashion items bij een fashion e-commerce platform in het buitenland te bestellen. Hoe u als eigenaar van een fashion e-commerce platform toch boven water kan blijven ondanks de grote concurrentie en zelfs grote omzetten kan maken met uw bedrijf? Dat leest u in de vier tips van dit artikel.

Beloon uw vaste klanten
Een groot deel van de omzet van fashion e-commerce platforms komt van klanten die na de eerste bestelling steeds weer terugkeren om nieuwe bestellingen te plaatsen. Om ervoor te zorgen dat u ook een grote groep winstgevende klanten krijgt die steeds weer bij u terug keren, is het belangrijk om uw vaste klanten te belonen. Zet een interessant loyaliteitsprogramma op voor uw klanten met kortingen, leuke prijzen om te winnen en andere voorrechten en uw trouwe klanten komen vaker terug om geld uit te geven in uw fashion e-commerce platform.

Maak uw fashion e-commerce platform goed vindbaar
Door de grote hoeveelheid concurrentie onder fashion e-commerce platforms onderling, is het een vereiste dat uw webwinkel goed vindbaar is in zoekmachines als Google. Probeer uw webwinkel zo in te steken dat deze goed gevonden wordt op termen die voor u van belang zijn en zorg ervoor dat u de concurrentie op deze manier een stapje voor blijft. Hulp nodig met het zoekmachine vriendelijk maken van uw fashion e-commerce platform? Raadpleeg dan de professionals van PROUD NEXT voor de zoekmachine optimalisatie van uw webwinkel.

Gebruik de juiste foto’s en omschrijvingen
Productfoto’s en productomschrijvingen moeten de bezoekers van uw fashion e-commerce platform overtuigen om klant te worden door iets aan te schaffen. Zorg voor duidelijke, aantrekkelijke en opvallende foto’s en schrijf productomschrijvingen die uw klanten overtuigen om iets in een winkelmandje te plaatsen en verhoog uw omzet aanzienlijk.

Denk aan de mobiele bezoekers
Een groot deel van de online shoppers in Nederland maakt gebruik van de mobiele telefoon om aankopen te doen op het internet. Werkt uw webwinkel niet goed op de mobiele telefoon, dan haakt een groot deel van de mobiele bezoekers van uw fashion e-commerce platform al af en loopt u veel omzet mis. Zorg er daarom niet alleen voor dat uw webwinkel goed getoond wordt op de computer, maar zorg ook voor een mobiele e-commerce platform die optimaal functioneert.

Wilt u meer tips over het verhogen van de omzet van uw fashion e-commerce platform? Laat ons dan aan de slag gaan met de conversie optimalisatie van uw webwinkel en verhoog het aantal kopende klanten in uw fashion e-commerce platform.

badges

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!