Waarom is Magento zo populair e-commerceplatform?

Gepubliceerd 23 maart 2020 | Bijgewerkt 5 april 2022 | Natalia Kovalchuk Elke serieuze aanbieder van SaaS-apps is zich terdege bewust van de groeiende populariteit van Magento. Dit grote e-commerceplatform breidt zich met de dag uit en bereikt steeds meer verkopers die hun producten en diensten willen promoten. Tot nu toe heeft Magento maar liefst 12% van alle online verkopers bereikt. Dit betekent dat meer dan een kwart van alle mensen die online verkopen dit platform gebruikt. Magento blijft de concurrentie voor door buitengewone flexibiliteit en een hoge mate van maatwerk te bieden. Omdat het een open-sourceplatform is, kunnen ontwikkelaars met hun innovatieve stukjes code komen en het platform nog betrouwbaarder en krachtiger maken. Magento biedt ook een breed scala aan functies, waaronder het groeperen van producten, speciale SEO-modules, e-maillijsten, CMS voor statische pagina’s, faciliteit met meerdere winkels, prijzen op meerdere niveaus, privéverkoop en de lijst gaat maar door. Magento is een van de meest gewilde e-commerceplatforms omdat het een gebruiksvriendelijke interface biedt, gemakkelijke integratie met derde partijen, responsief ontwerp, meerdere implementatiekeuzes, plus het stelt klanten in staat om te profiteren van een verrukkelijke en plezierige winkelervaring. Bovendien heeft dit platform sinds de lancering van Magento 2 de e-commercemarkt volledig overgenomen. Deze bijgewerkte versie heeft een verbeterde beheerinterface, verbeterde mobiele winkelervaring, snellere laadtijd, betere testmogelijkheden en verbeterde technische architectuur. Bedrijven die voor Magento kiezen, kunnen hun bedrijf ook snel opschalen en uitbreiden naar nieuwe markten. Als aanbieder van SaaS-apps moet u zich realiseren dat de beste manier om al die Magento eCommerce-gebruikers van dienst te zijn, is door uw service te integreren met de API van Magento. Aan het einde van dit artikel laten we u zien hoe u Magento-integratie op de juiste manier implementeert en daarbij zowel tijd als geld bespaart. Laten we voor die tijd eens nader bekijken wat Magento is.

Wat is het Magento eCommerce-platform?

Magento is een razend populair, op PHP gebaseerd open-source eCommerce-platform. In 2020 wordt Magento beschouwd als het beste e-commerceplatform, dat een ongekend niveau van flexibiliteit, uitstekende functies en geweldige mogelijkheden biedt. Magento heeft meer dan 250.000 actieve gebruikers. Het ondersteunt ongeveer 12% van alle e-commerce winkels die vandaag beschikbaar zijn. Slechts 11.000 van zijn verkopers gebruiken echter Magento 2, wat een verbeterde versie is. In 2019 migreerden bijna 7.500 eigenaren van e-commercesites naar Magento van osCommerce, OpenCart, VirtueMart en andere concurrenten. Magento verwerkt jaarlijks meer dan $ 115 miljard aan transacties en zal naar verwachting groeien tot meer dan $ 225 in 2025. Enkele van de grote bedrijven die Magento verkiezen boven andere platforms zijn Omega Watches, Ford, Bvlgary, Liverpool FC, Land Rover en Christian Louboutin. Magento wordt om verschillende redenen beschouwd als een van de beste e-commerceplatforms van 2020. Ten eerste kunnen ze gebruik maken van open-sourcetechnologie om bedrijfseigenaren in staat te stellen kosten te besparen en veel middelen te besparen op klantenondersteuning. Ten tweede bieden ze naadloze integratie met derden en bieden ze enkele van de beste plug-ins in de branche. Last but not least kunnen de SEO-mogelijkheden van Magento gemakkelijk beter presteren dan de SEO-mogelijkheden van WordPress.

Magento populariteit in verschillende landen van de wereld

Als het gaat om de populariteit van deze oplossing in verschillende landen ter wereld, kunnen we vaststellen dat Europese landen en de VS de boventoon voeren. In de VS gebruiken meer dan 67.000 mensen Magento. De lijst met Europese landen die Magento gebruiken omvat het Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje, Nederland, Duitsland en Frankrijk. De andere twee essentiële hubs voor Magento-gebruikers zijn Brazilië (6,8.000 gebruikers) en Australië (4.9.000 gebruikers). In termen van zijn concurrenten valt Magento terug op Prestashop, dat 82.000 gebruikers heeft in de VS en meer dan 100.000 in Europa. Het valt ook achter op OpenCart, dat meer dan 111.000 gebruikers in de VS heeft, maar liefst 52.000 gebruikers in het Russisch en 21.000 gebruikers in Oekraïne. Magento is echter beter dan osCommerce, VirtueMart, UberCart, Drupal en tientallen andere kleinere e-commerceplatforms.

Waarom is het belangrijk voor e-commerce SaaS-providers om te integreren met Magento?

Magento Api Integratie

Magento-integratie via API2Cart

Ontdek hoe Magento-integratie uw bedrijf kan helpen concurrerender te worden. DOWNLOAD Als aanbieder van SaaS-apps wilt u uw bedrijf integreren met Magento als u onbeperkte toegang wilt krijgen tot al deze platformgebruikers. Door uw app met dit platform te integreren, kunt u alle productgerelateerde gegevens en winkelwagengerelateerde gegevens uit e-winkels halen. Door uw oplossing te integreren met Magento, kunt u eenvoudig alle informatie over producten, klanten, prijzen, bestellingen, categorieën en ga zo maar door synchroniseren, toevoegen en verwijderen. U kunt ook aan beide kanten updates uitvoeren en het gegevensverzamelingsproces stroomlijnen. Magento-integratie is enorm voordelig voor elke aanbieder van SaaS-apps, van oplossingen voor orderafhandeling en software voor verzendbeheer tot e-mailmarketing, multi-channel software, mobiele eCommerce-apps en analysesoftware.

Hoe Magento-integratie correct te implementeren?

Het opzetten van uw integratie met Magento is een behoorlijk tijdrovend, vervelend proces. Vanwege de complexe architectuur van Magento kan dit hele proces u duizenden dollars kosten aan installatiekosten, onderhoud en updates. U moet ook een team van ervaren ontwikkelaars inhuren om u te helpen met deze taak, die extra kosten met zich meebrengt. De andere optie die u heeft, die eenvoudiger, goedkoper en minder tijdrovend is, is het gebruik van een uniforme API zoals die wordt aangeboden door ons team. API2Cart is een krachtige integratietool voor winkelplatforms die het integratieproces stroomlijnt en zorgt voor updates en onderhoud. Wat nog beter is, is dat u met ons systeem uw SaaS-oplossing in één keer met meer dan 40 winkelplatforms en marktplaatsen kunt verbinden.
Photoeditorsdk Export
API2Cart heeft meer dan 100 API-methoden voor het beheer van de gegevens uit de winkels van uw klanten en maakt het mogelijk om ze gemakkelijk te gebruiken voor al uw zakelijke behoeften. Onze uniforme API geeft u toegang tot meer dan 1 miljoen potentiële klanten, terwijl u tijd en kostbare middelen bespaart. Het geeft u het voordeel dat u zich kunt concentreren op het runnen en laten groeien van uw bedrijf, terwijl onze experts ervoor zorgen dat uw systeem onbelemmerde toegang krijgt tot de gegevens van online winkels. U krijgt ook 24/7 ondersteuning en een gratis proefperiode van 30 dagen om onze service uit te proberen. U kunt uw concurrenten nu voor zijn door verbinding te maken met miljoenen potentiële klanten, waaronder meer dan 250.000 die Magento gebruiken. Neem nu contact met ons op en ontdek hoe u kunt profiteren van de functionaliteiten van de API2Cart-service. CHAT MET EEN MANAGER

badges

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!