Wat is er nieuw in Magento 2.4? Functies en voordelen voor verkopers uitgelegd • Proudnerds


De nieuwe Magento 2.4, uitgebracht op 28 juli 2020, wordt geleverd met een lange lijst nieuwe functies, bugfixes en beveiligingsverbeteringen voor ‘s werelds nummer 1 e-commerceplatform.

Wat is er nieuw in Magento 2.4?

 • Nieuwe en verbeterde standaardzoekmachine
 • Verbeterde mediagalerij
 • Nieuwe functie Verkoper-ondersteund winkelen
 • Nieuwe functie Aankoopgoedkeuringsworkflows (alleen voor Magento Commerce)
 • Twee-factor-authenticatie voor verbeterde beveiliging
 • Over het algemeen hogere technische vereisten

Het is duidelijk dat Magento handelt naar enkele van de grootste zorgen van zijn gemeenschap van verkopers, zoals zoek- en beeldbeheer.

Het brede werkterrein laat zien dat het merk Magento duidelijk volwassen is geworden binnen Adobe’s merkenhuis.

De moeite die in Magento 2.4 is geïnvesteerd, wordt perfect geïllustreerd in deze tweet van Magento zelf.

Voor de duizenden online winkels die nog op Magento 1 staan, voegt de nieuwe Magento 2.4 nog een paar redenen toe om naar Magento 2 te migreren.

Als u een Magento 1-verkoper bent, neem dan gerust rechtstreeks contact met ons op en wij kunnen u helpen erachter te komen hoe u het beste kunt profiteren van de wereldwijde verschuiving naar e-commerce die gaande is.

Laten we nu wat meer aandacht besteden aan wat er nieuw is in Magento 2.4.

Veel, veel betere standaardzoekopdracht

Zoeken is de actie die bijna elke klant onderneemt nadat hij op uw online winkel is beland. De zoekervaring moet niet alleen goed, maar ook uitstekend zijn.

In Magento 2.4 wordt de standaard Magento-zoekmachine niet langer aangedreven door MySQL. Magento vereist nu dat je Elasticsearch op je server installeert voordat je verder gaat met Magento 2.4.

Elasticsearch Logo 760x396
De waarheid is dat Magento al een tijdje de voorkeur geeft aan Elasticsearch.

Nu Elasticsearch verplicht is, zijn er hogere kosten verbonden aan het onderhouden van een andere service op uw server. Zeker als je huidige hostingprovider dit niet standaard ondersteunt.

Voor ons bij Proudnerds hebben we klanten voortdurend geadviseerd om alternatieve zoekmachines te overwegen. Simpel gezegd, de standaardzoekopdracht van Magento bood niet voldoende gebruikerservaring.

We hebben goede ervaringen met de Klevu-zoekmachine. Het is zeer intuïtief, leert in realtime, toont populaire zoekopdrachten en werkt gemakkelijk door spelfouten.

Maar wat Klevu tot de beste keuze in zijn categorie maakt, zijn functies zoals zelflerende resultaten op basis van gebruikersgedrag en aankoopgeschiedenis. Er is ook een gedetailleerd dashboard voor analyse en rapportage, gelaagd zoeken enz.

Houd er echter rekening mee dat Klevu een wat duurder alternatief is voor de standaardoplossing, die u zelf kunt controleren op hun prijspagina.

Klevu Animation
Semantische zoekmachines zoals Klevu leiden tot hogere conversies dan zoeken in databases

Al met al is de zoekverbetering in Magento 2.4 zeker goed nieuws. U kunt uw klanten een nog betere zoekervaring bieden als u ervoor kiest om wat meer te investeren.

Nieuwe mediagalerij en tweestapsverificatie

Hier hebben we wat meer verbeteringen in de gebruikerservaring, alleen deze keer is het voor de Admin-gebruiker.

Twee-factor-authenticatie draagt ​​ook bij aan de beveiliging van uw Magento Admin-account. De procedure is in principe hetzelfde als bij de meeste services die 2FA hebben. Een door het systeem gegenereerde code wordt naar de gebruiker gestuurd als tweede authenticatielaag.

En met de volledig opnieuw ontwikkelde Media Gallery kan uw winkelbeheerder nu sneller afbeeldingen zoeken, filteren en sorteren dan in eerdere versies van het platform. Magento beweert zelfs dat het “tot 30 keer sneller presteert”.

Keh Camera Usa Home Page Design 760x344 Voorbeeld van KEH Camera, ‘s werelds nr. 1 verkoper van gebruikte camera-apparatuur, met zijn indrukwekkende beelden

Beelden verkopen. Het maken gemakkelijker om met afbeeldingen te werken vertaalt zich naar een efficiënter verkoopproces via uw e-commerce winkel.

Bovendien is de nieuwe Media Gallery zo geïntegreerd met Adobe Stock dat je rechtstreeks vanuit de Media Gallery toegang hebt tot voorvertoningen van stockfoto’s.

Ja, het is eigenlijk Adobe die zijn stockfoto’s verkoopt. Maar het is een goede zaak en voor sommige klanten is deze functie het onderzoeken waard.

Verkoper-ondersteund winkelen voor een betere klantenservice

De laatste keer dat u hulp nodig had van een medewerker van de klantenservice, was hij/zij in staat om u door het hele proces van het gebruik van de service te leiden vanuit uw perspectief?

Zo ja, dan was dat waarschijnlijk een geweldige klantenservice.

Met Magento 2.4’s nieuwe functie Seller-Assisted Shopping, kunnen uw klantenservicemedewerkers inloggen op de website als de klant vanuit de Magento Admin.

Seller Assisted Shopping 760x380

Ze hoeven niet langer talloze opties te proberen om uiteindelijk onhandig aan de klant te vragen om zijn/haar wachtwoord te overhandigen.

Nu kunnen ze de klant in principe begeleiden en helpen bij alle aspecten van de koperservaring:

 • Ze kunnen de klant bijvoorbeeld helpen een product te vinden
 • Laat ze zien hoe ze een bepaalde functie kunnen instellen, zoals een verlanglijstje
 • Ze kunnen de klant door aangepaste functionaliteiten leiden die het best te begrijpen zijn in de storefront-ervaring (bijvoorbeeld een productconfigurator)
 • Ze kunnen indruk maken op klanten en tijd besparen door snel namens hen bestellingen en offertes te maken
 • En ze kunnen administratieve taken uitvoeren, zoals het toevoegen van kopers en het instellen van goedkeuringsregels

Aankoopgoedkeuringsworkflows (alleen voor Magento Commerce)

Deze nieuwe functionaliteit zorgt voor een betere controle over de uitgaven voor B2B-aankopende bedrijven, waardoor ze goedkeuringsmechanismen voor individuele aankopen kunnen opzetten.

Daarvoor kunnen ze goedkeuringsworkflows creëren met specifieke regels op basis van orderwaarde, aantal SKU’s of verzendkosten.

Purchase Approval Workflows 760x380

Stel dat een bedrijf vereist dat elke aankoop van meer dan USD 5.000,00 of meer dan 10 SKU’s worden goedgekeurd door de inkoopmanager. Dit kan eenvoudig automatisch worden ingesteld met een Inkoop Goedkeuring Workflow.

Er kunnen zelfs meerdere goedkeurders zijn en elk van hen wordt automatisch op de hoogte gebracht wanneer hun goedkeuring nodig is. Goedkeurders kunnen eenvoudig een inkooporder goedkeuren of afwijzen, en commentaar geven op een inkooporder in hun accounts.

Kopers ontvangen ook meldingen in elke fase van het aankoopproces, wat bijdraagt ​​aan de transparantie van het hele proces.

Ophalen in de winkel (of Click-and-Collect)

Dit is een functie die we sterk aanbevelen aan onze retailpartners.

Een mooi voorbeeld is de Klik-en-verzamel functie die we hebben ontwikkeld voor onze partner Zee en Co. UK

Click And Collect Feature On The Zee And Co Uk Online Store 760x344

Onze ervaring leert dat de Click-and-Collect-functie 3 enorme voordelen heeft.

Ten eerste, het verbetert de conversie door verzendkosten van het totaal te verwijderen.

Ten tweede vergroot het de kans op up-selling – sommige klanten doen extra aankopen als ze naar de winkel komen om een ​​online bestelling op te halen.

Ten derde is het een geweldig voorbeeld van synergie tussen digitaal en de goede oude fysieke winkel. Het brengt u klanten naar beide belangrijke sites.

In-Store Pick Up is nu native voor Magento 2.4 en wordt geleverd met zowel de Open Source- als de Commerce-versie.

Het maakt het mogelijk om geschikte ophaallocaties weer te geven in combinatie met belangrijke informatie zoals werkuren. Wanneer een online bestelling klaar is om afgehaald te worden, kan de winkelier de klant met een enkele klik op de hoogte stellen. Er is ook een mogelijkheid voor ophaling langs de kant.

Algemene platformupgrades en beveiligingsverbeteringen

Afgezien van de eerder genoemde toevoeging van Elasticsearch, wordt Magento 2.4 geleverd met wat meer platformupgrades waar ontwikkelaars op moeten letten.

Je kunt ze allemaal vinden onder de Magento 2.4-technologiestapelvereisten.

Het belangrijkste is dat Magento 2.4 nu de nieuwste versies van de programmeertaal PHP (PHP 7.4) en de MySQL-database (MySQL 8.0) ondersteunt vanwege hun verbeterde prestaties, beveiliging en betrouwbaarheid.

Dit laat ook zien hoe Magento zijn platform optimaliseert naar de meest geavanceerde technologische vereisten.

Nieuwe PWA-studio

Volgens Magento maakt de bijgewerkte PWA Studio het “sneller, gemakkelijker en kosteneffectiever om PWA-storefronts te lanceren”.

PWA Studio is een soort toolbox die nu is verrijkt met nog een aantal tools en best practices voor het bouwen van PWA’s.

Onze ervaring leert dat PWA’s zorgen momenteel niet voor voldoende omzetgroei om de hoge onderhoudskosten te rechtvaardigen. Want na de initiële build van de PWA, moet je deze nog steeds verbinden met de extensies en deze onderhouden voor toekomstige Magento-versies.

We behandelen dit onderwerp uitgebreid in onze speciale blogpost gewijd aan PWA’s.

De aanpassingen aan de PWA Studio zijn zeker een stap in de goede richting. Binnenkort zal het mogelijk zijn om te zien of ze zich vertalen in een grotere omzetgroei voor PWA-verkopers.

Headless Commerce 760x198

Er zijn ook verbeteringen ter ondersteuning van het headless commerce-concept, dat absoluut krachtig is. Kortom, headless is zo’n oplossing waarmee jouw e-commerce winkel een gebruikerservaring op maat kan bieden op alle digitale kanalen. Niet alleen desktop en mobiel – headless is het concept dat e-commerce naar het internet der dingen zal brengen.

Voor volwassen webwinkels die op zoek zijn naar nieuwe groeimogelijkheden, is dit zeer de moeite waard.

Conclusie – Moet ik mijn online winkel migreren naar Magento 2.4?

Als uw online winkel nog steeds een versie van Magento 1 gebruikt, is het antwoord: waarschijnlijk ja. Niet alleen omdat Magento 1 officieel niet meer ondersteund wordt, maar ook omdat het Magento platform zich met 2.4 behoorlijk hoog positioneert qua technische eisen en performance.

Als uw online winkel een eerdere versie van Magento 2 heeft, is het antwoord: kan zijn. U kunt veilig bij uw huidige versie van Magento 2 blijven als deze aan uw behoeften voldoet. Het zou eigenlijk beter kunnen zijn om minstens een maand te wachten op mogelijke nieuwe oplossingen voor de 2.4-versie, aangezien de Magento-gemeenschap voortdurend verbeteringen aanbrengt.

De beste manier om het zeker te weten, is door experts te raadplegen. Proudnerds is eigendom van en wordt beheerd door Magento-professionals die al 12 jaar in de branche actief zijn.

Stuur ons gerust een e-mail met uw winkel-URL op web@Proudnerds.net en we zullen zo snel mogelijk antwoorden.

Als je al ervaring hebt met Magento 2.4, kun je hieronder reageren met je mening over het laatste nieuws van Magento.badges

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!