Wat is Magento? Het populaire e-commerceplatform uitgelegd


Wat is het verschil tussen Magento 1 en Magento 2?

Magento 2 is zogenaamd de nieuwe en verbeterde versie van Magento 1. Maar wat zijn de echte verschillen? Is Magento 2 echt beter dan Magento 1? Laten we eens kijken hoe Magento 1 en 2 zich verhouden in verschillende onderwerpen.

Architectuur

Magento 2 bevat meer technologieën die website-optimalisatie en -aanpassing verbeteren. In feite hebben de ontwikkelaars de oude technologiestapel volledig verwijderd en een nieuwe gemaakt voor Magento 2. Daarom omvat de overdracht naar het programma meer dan een simpele handeling van gegevensmigratie. Hier zijn een paar van de meest opvallende technologieën die u niet zult vinden als onderdeel van Magento 1: Composer – stelt u in staat om bibliotheken van derden te hergebruiken zonder de broncode aan te pakken, vermindert extensieconflicten NGINX – dient als een reverse proxy, HTTP-cache , en load balancer Redis – gebruikt databasecache en broker voor berichten Symfony – maakt het beheer van de inhoud eenvoudiger, verbetert de functionaliteit en verbetert het uiterlijk van de website Varnish – verhoogt de snelheid van de website

Websiteprestaties

Website-prestaties waren een van de moeilijkheidsgebieden met Magento 1. Met Magento 2 hebben website-ontwikkelaars website-prestaties tot een van hun topprioriteiten gemaakt. Ze wilden deze klachten van klanten oplossen en de gebruikers voor eens en voor altijd geven wat ze wilden. Geen enkele upgrade of patch zou het programma zo goed hebben gerepareerd als Magento 2. Vanwege alle nieuwe technologieën die ontwikkelaars hebben toegevoegd, is Magento 2 geoptimaliseerd voor snellere laadtijden en kortere serverresponstijden. Bovendien hebt u toegang tot meer extensies die ook de prestaties van de website helpen verbeteren. Bovendien biedt Magento 2 zijn gebruikers meer aanpasbaarheid en meer flexibiliteit in website-ontwerp en inhoud. Dit betekent dat je ook meer controle hebt over hoe je je website presenteert. U kunt het sneller laten werken door de inhoud op uw website te optimaliseren.

Optimalisatie voor mobiel

Naast website-optimalisatie was mobiele optimalisatie een van de grootste klachten met Magento 1. Toen ontwikkelaars het voor het eerst maakten, waren mobiele websites niet zo noodzakelijk als nu. Nu is mobiele optimalisatie noodzakelijk voor elke website en elk bedrijf. Ontwikkelaars hebben Magento 2 gemaakt met dit in gedachten. Magento 2 is aanzienlijk mobielvriendelijker dan Magento 1. Gebruikers kunnen zelfs meer responsieve thema’s en een eenvoudiger afrekenproces vinden. Magento 2 ondersteunt ook Progressive Web Apps. Hierdoor kunnen gebruikers een mobiele app maken die de ervaringen van hun klanten kan verbeteren.

Magento’s Admin Panels gebruiken

Nogmaals, Magento 2 is goed voor iets waar Magento 1 niet goed in was. Het admin-paneel in Magento 1 was moeilijk te gebruiken. Magento 2 lost dit op. Met Magento 2 vinden gebruikers een gemakkelijk te navigeren paneel. Maar er is nog steeds een leerproces dat gebruikers moeten ondergaan om de functie correct te gebruiken. Sommige taken kunnen overweldigend zijn. Het installatieproces is niet zo eenvoudig als gebruikers hadden gehoopt. Wel is het gunstig voor het proces dat Magento 1 vereiste. Al met al kun je op het dashboard de volgende informatie vinden: Nieuwe bestellingen Laatste bestellingen Gemiddelde bestellingen Levenslange detailhandelsverkopen Topzoekwoorden Inkomstenbelasting Bestsellers Hiermee vind je nog meer handige statistieken die je kunt gebruiken om je bedrijf beter en beter te runnen de behoeften van uw klanten. Ten slotte maakt Magento 2 het klanten ook gemakkelijk om gegevens naar wens aan te passen. De klantervaring zal dus verbeteren met de upgrade.

Uitchecken

Het afrekenproces was uitgebreid met Magento 1. Klanten moesten zes stappen doorlopen: Afrekenmethode Factuurinformatie Verzendinformatie Verzendmethode Betaalinformatie Bestelling controleren Erger nog, deze stappen werden vaak weergegeven op verschillende pagina’s die de klant moest doorlopen. Veel gebruikers vreesden dat klanten halverwege deze stappen vertrokken omdat het afrekenproces zo moeilijk werd. Gelukkig heeft Magento 2 het proces vereenvoudigd tot twee stappen: Verzenden Betalen controleren Bovendien kunnen klanten versnelde betalingsopties krijgen met Magento 2. Over het algemeen verbetert dit de afrekenervaring enorm en maakt het afrekenen eenvoudiger dan ooit.

Veiligheid

Omdat Magento 1 niet meer ondersteund wordt op het platform, zijn er geen security patches of updates meer. Die personen die nog steeds Magento 1 gebruiken, moeten upgraden of ze kunnen hun site in gevaar brengen. Aan de andere kant kunt u met Magento 2 uw site zo veilig maken als u wilt. Je hebt regelmatig patches en updates. Hiermee kunt u extensies gebruiken die de beveiliging verbeteren. We moeten er rekening mee houden dat u verantwoordelijk bent voor de naleving van de PCI. Dit wordt niet automatisch gedaan als onderdeel van het platform, maar het is gemakkelijk te doen zolang u de aanpassing van uw website niet overdrijft.

Extensies

Magento 1 stond erom bekend meerdere extensieconflicten te hebben. Gebruikers klaagden dat extensies van derden niet zouden werken op het platform of bruikbaarheidsproblemen veroorzaakten. Met Magento 2 hebben ontwikkelaars dit probleem opgelost. Magento 2 staat extensies toe om elkaar te overlappen. Dit maakt het gemakkelijker om extensies zoveel te installeren en te gebruiken als ze willen. U moet echter oppassen dat u uw winkel niet overbelast. Extensies kunnen nuttig zijn, maar u wilt er niet te veel hebben. Dit kan leiden tot laadproblemen en bruikbaarheidsproblemen. Gebruik alleen extensies die waarde toevoegen aan uw website, de klantervaring verbeteren en u helpen verkopen. Tegelijkertijd wilt u misschien andere bedrijfsaccounts integreren of de beveiliging verbeteren.

Klantenservice

Magento 1 wordt niet meer ondersteund op het platform. Daarom kunt u geen updates of patches van de ontwikkelaars krijgen. Dit betekent dat u het platform zelf moet uitzoeken. Met Magento 2 is klantenondersteuning afhankelijk van de versie waarmee u werkt. Houd er rekening mee dat Magento 2 Magento Open Source en Magento Commerce bevat. De eerste optie is gratis, maar wordt niet geleverd met klantenondersteuning. De andere versie heeft een prijs, maar wordt geleverd met klantenondersteuning.

Moet ik Magento 1 of Magento 2 kiezen?

Magento 2 is de geüpgradede en bijgewerkte versie van Magento 1. Omdat Magento 2 veiliger en efficiënter is, ondersteunt Magento per 30 juni 2020 Magento 1 niet meer. Als je Magento 1 nog gebruikt, loop je het risico op boetes ondergeschikt aan niet-naleving en beveiligingsproblemen. We raden aan om zo snel mogelijk te upgraden.

Magento 2 Commerce versus Open Source

Magento 2 biedt twee opties voor e-commerce winkels die het platform gebruiken. Afhankelijk van de grootte van uw e-commerce winkel, uw doelen voor uw website en uw individuele behoeften, vindt u de ene misschien voordeliger dan de andere. Laten we zowel Magento 2 Commerce als Magento 2 Open Source bekijken.

Wat is Magento-commerce?

Magento Commerce heette voorheen Magento Enterprise Edition. Ontwikkelaars hebben deze versie van Magento gemaakt voor grotere bedrijven. Met een prijskaartje van $ 24.000 per jaar, zou je een behoorlijk inkomen nodig hebben om dat soort financiële toezeggingen te doen.

Wat is Magento Open Source?

Magento Open Source is de gratis versie van Magento. Het is voor e-commercebedrijven die kleiner zijn en niet zoveel ondersteuning nodig hebben als grotere bedrijven. Grote bedrijven kunnen het platform echter nog steeds met succes gebruiken. Als u een onderhoudsarm bedrijf heeft, kan de gratis optie een betere manier zijn om te gaan.

Magento Commerce versus Magento Open Source – wat is beter?

Beide opties zijn haalbaar voor e-commerce, maar we raden je aan om Magento Open Source te proberen voordat je geld investeert in Magento Commerce. De functies voor elk platform kunnen je doen denken dat Magento Commerce beter is, maar dit is niet noodzakelijkerwijs waar. U moet rekening houden met de prijs die u betaalt en het aantal functies dat u daadwerkelijk nodig heeft. Het is waarschijnlijk dat je wegkomt met de gratis versie.

Voors en tegens van Magento

Laten we ten slotte eens kijken naar de voor- en nadelen van het platform. Dit zal u helpen te zien of u Magento in de eerste plaats als een e-commerceplatform moet beschouwen of niet. We gaan de voor- en nadelen van Magento 2 bekijken, aangezien dit vanaf nu de actieve en aanbevolen versie van Magento is.

Voordelen van Magento

Patronen zijn flexibel voor gebruikers Platform biedt gratis services Community ondersteunt en helpt verdwaalde gebruikers bij het navigeren door problemen die ze mogelijk hebben

Nadelen van Magento

Potentiële hosting- en beveiligingskosten Betaalde klantenondersteuning

Magento betalingsgateways

Magento wordt geleverd met standaard betalingsgateway-opties: creditcards en PayPal. Veel gebruikers gebruiken echter extensies zoals de wereldwijde betalingsplug-in van Rapyd voor Magento om de betalingsopties van hun klanten uit te breiden en het afrekenen wereldwijd te lokaliseren. In plaats van meerdere extensies voor verschillende betaalmethoden toe te voegen, kunt u met Rapyd een enkele extensie toevoegen die de winkelervaring lokaliseert voor elke klant. Foto door Igor Miske op Unsplash

badges

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!