Wat zijn de retail trends in 2015?

Voor retailers is het vaak lastig om hun marketingbudget zinvol te verdelen over verschillende posten binnen het marketingplan van een retailer. Welke online marketingkanalen zijn bijvoorbeeld het meest effectief? Hoe kunnen sociale media worden ingezet om de sales en traffic naar uw e-commerce platform te verbeteren? Enzovoorts. Forrester Research deed onlangs onderzoek naar dergelijke vragen, waarvan de resultaten zijn gepubliceerd in het SORO (State of Retailing Online) onderzoek. In dit artikel gaan we in op de resultaten van dit onderzoek en geven we u tips over de retail trends voor 2015.

Top 3 online retail trends in 2015
Dit artikel bespreekt de drie belangrijkste retail trends in 2015, al staan er in het SORO onderzoek nog tal van andere interessante waarnemingen. Een eerste belangrijke trend is het nut van content voor websites en webwinkels. Uit het onderzoek komt naar voren, dat maar liefst 70% van de online verkopers zich bezig zal gaan houden met het toevoegen van content of dit momenteel al doet. Zo worden webwinkels voorzien van aantrekkelijke video’s, shoppable banners en lookbooks om het merk een eigen verhaal te kunnen geven en de conversie te verhogen. Doel hiervan is vanzelfsprekend het binden van de klant aan het merk. Wanneer een klant zich in het merk zal herkennen, zal deze vaker terugkomen voor nieuwe aankopen. Er wordt niet alleen meer content toegevoegd, ook wordt content steeds vaker gedeeld via bijvoorbeeld sociale media. Een laatste aspect aan het toevoegen van content is het genereren van user generated content, door bijvoorbeeld foto’s van gebruikers te delen op sociale media-kanalen.

Een andere trend die momenteel gaande is binnen de online retailers, is het leggen van de prioriteit op het gebruiksgemak voor mobiele gebruikers. Onverklaarbaar is dit niet, want steeds meer mensen doen hun zaken via een mobiele telefoon of tablet. Uit onderzoek blijkt dat het mobiele verkeer in Nederland de afgelopen jaren een flinke sprong voorwaarts heeft gemaakt en het ligt in de lijn der verwachting dat dit ook nog wel even zo door zal gaan. Retailers speler hier op in door websites gebruikersvriendelijker te maken en zich te richten op een speciale, snellere check-out voor mobiele toestellen.

De laatste trend van dit moment is het gebruik van social en mobile advertising. Niet voor niets wordt vaak gezegd go where your customers are! Door het toenemende gebruik van mobiele telefoons en tablets, adverteren retailers steeds vaker via sociale media of met speciale advertenties die alleen op mobiele toestellen zichtbaar zijn.

Zelf een webwinkel starten? Kijk eens op dezepagina!