Wat zijn de verschillende versies van Magento?Vaak komen onze klanten naar ons toe en twijfelen over welke versies van Magento ze moeten kiezen. In hun onderzoek over Magento stellen ze zichzelf enkele vragen: “Wat zijn de verschillende versies van Magento?” “Welke versie is het meest aangepast aan mijn zakelijke behoeften?” “Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de versies?”. Magento biedt twee verschillende versies waaruit u kunt kiezen: Magento Open Source en Magento Commerce. In dit artikel onderzoeken we deze verschillende Magento-versies en wat hen onderscheidt.
Magento Versies Open Source Vs Commerce

Magento Open Source

Magento Open Source was voorheen bekend als Magento Community Edition. De eerste Magento Community Edition werd uitgebracht op 24 juni 2008. Net als zijn naamgenoot is Magento Open Source een open-source e-commerceplatform dat gratis te gebruiken is. Dit betekent dat iedereen de code van de software kan verkrijgen, bewerken en op zijn eigen server kan hosten. Met Magento Open Source kunt u de basisfuncties uitbreiden door nieuwe plug-inmodules toe te voegen en configuratie-aanpassingen door te voeren om aan de specifieke vereisten van uw bedrijf te voldoen. Om de code te wijzigen heb je echter hulp nodig van gecertificeerde Magento-ontwikkelaars. Magento Open Source kan een goede oplossing zijn voor kleine bedrijven of startups, omdat deze versie geweldige functies heeft tegen minimale kosten. Het kan snel worden gedownload en gestart door er onmiddellijk aan te werken.

Magento handel

De Magento Commerce-versie werd voor het eerst uitgebracht op 15 april 2009 als Magento Enterprise Edition. In de loop der jaren is het platform geëvolueerd en gaandeweg van naam veranderd. De volgende stap zodra u besluit om naar Magento Commerce over te stappen, is beslissen of u voor Magento Commerce of Magento Commerce Cloud wilt gaan. Beide Magento-versies
zijn een exclusieve betaalde versie van Magento met premium en uitgebreidere functies.

Magento Commerce (op locatie)

Magento Commerce (voorheen Magento Enterprise Edition) is een on-premises versie wat betekent dat u zelf voor de hosting dient te zorgen. U kunt ervoor kiezen om het te hosten op de eigen server van uw bedrijf, in de cloud, met een hostingservice of via een software-as-a-service (SaaS)-provider. Voor het exploiteren van de eigen hosting is een toegewijd team nodig dat technische ondersteuning, configuratie, onderhoud en probleemoplossing uitvoert. Daarom is Magento Commerce meer geschikt voor grote bedrijven die een groot team van interne ontwikkelaars hebben die ervaring hebben met het runnen van on-premise systemen op bedrijfsniveau. Zoals eerder vermeld, moet u, in vergelijking met Magento Open Source, om met Magento Commerce te werken een jaarlijkse licentievergoeding betalen. U krijgt echter geavanceerde platformfuncties en functionaliteiten zoals B2B-functionaliteit, geavanceerde marketingtools, klantsegmentatie, extra betalingsopties en Elastic Search (best in class zoekfunctionaliteit). De nieuwste actief ondersteunde versie van Magento Commerce is 2.4.1.

Magento Commerce Cloud (gehost)

Magento Commerce Cloud (voorheen Magento Enterprise Cloud Edition) is het nieuwste Magento-product dat werd uitgebracht met Magento 2. Het is een SaaS-oplossing die wordt gehost op Magento's aangepaste AWS-gebaseerde cloudhostinginfrastructuur. Met Magento Commerce Cloud krijgt u de voordelen van Magento Commerce minus het werk dat gepaard gaat met zelfhosting. U hoeft zich geen zorgen te maken over servers, netwerken of zelfs cyberbeveiliging. Deze editie biedt een schaalbare oplossing, ingebouwde functionaliteit en prestatieverbeteringen via Fastly's beeldoptimalisatie en CDN. U kunt ook de lasten van beveiliging, PCI-compliance en onderhoud aan het platform overdragen.

Conclusie – Magento Open Source versus Commerce versus Commerce Cloud

Magento biedt drie geweldige versies voor verschillende bedrijfssituaties. Als je een beperkt budget hebt, is Open Source wellicht de beste keuze. Maar als u op zoek bent naar een e-commerceplatform dat uw bedrijf kan schalen en ondersteunen terwijl het groeit, met extra en kant-en-klare functies, dan moet u sterk overwegen om voor Magento Commerce of Commerce Cloud te gaan. Beide versies zijn ook beter geschikt als u een B2B-bedrijf bent, veel online verkeer heeft en internationaal verkoopt. De codebasis voor de twee Commerce-opties is in wezen hetzelfde, maar met Commerce Cloud krijgt u een alles-in-één cloudoplossing die is geoptimaliseerd voor Magento eCommerce-websites en hoeft u zich geen zorgen te maken over zelfhosting. Als u nog steeds niet zeker weet welke versie van Magento het meest geschikt is voor uw zakelijke behoeften, neem dan gerust contact met ons op. Wij adviseren u graag!

badges

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!