Welke is het beste voor u?


Wat is beter: Magento of WordPress?

Magento en WordPress zijn beide krachtige, schaalbare open-sourcesoftware voor het bouwen van websites. Ze bieden allebei gratis versies (hoewel je nog steeds moet betalen voor je eigen hosting), en ze bieden allebei meer functionaliteit als je bereid bent te betalen. Je vraagt ​​je dus misschien af:

Wat is het verschil tussen Magento en WordPress?

Magento is beter voor het stimuleren van de verkoop, terwijl WordPress beter is voor het op de markt brengen van uw website of online winkel. WordPress kan krachtige e-commercefuncties ondersteunen, maar deze zijn niet zoals bij Magento in het platform ingebouwd. In dit artikel wegen we de voor-, nadelen en unieke kenmerken van elk platform af, zodat u kunt zien hoe ze zich in vergelijking met elkaar verhouden. de gebieden die voor u het belangrijkst zijn. Als je haast hebt, is hier een korte momentopname: Wordpress Logo
Adobe Logo Laten we nu beginnen! Magento is een e-commerceplatform op ondernemingsniveau, wat betekent dat het het meest geschikt is voor grote websites die geavanceerde functies nodig hebben. Magento is een minder gebruiksvriendelijk platform dan WordPress, wat betekent dat u ofwel zelf met een aantal technische elementen vertrouwd moet zijn, ofwel het budget moet hebben om dit uit te besteden aan een Magento-expert om uw site te helpen het maximale potentieel ervan te bereiken. En dat potentieel is enorm: Magento verwerkt elk jaar meer dan $100 miljard aan bruto merchandisevolume. Magento is de betere keuze als uw belangrijkste focus het vergroten van de e-commerceverkoop is. Let op de prijzen: WordPress is een gratis platform en in dit artikel hebben we het vergeleken met Magento Open Source, de veelgebruikte gratis versie van Magento. Magento biedt ook betaalde versies aan, genaamd Magento Commerce en Magento Commerce Cloud, gebouwd voor grotere bedrijven met veel technische middelen. WordPress vereist daarentegen een kleiner budget en minder technische vaardigheden dan Magento. Magento vraagt ​​veel middelen en biedt in ruil daarvoor veel kracht, terwijl WordPress meer een glijdende schaal is: het kan net zo krachtig zijn als je nodig hebt. WordPress is redelijk doe-het-zelf- en ontwikkelaarsvriendelijk, en je kunt klein beginnen en groeien. Dat gezegd hebbende, wil je toch wat beginnerskennis van coderen hebben! WordPress is de betere keuze als u zich vooral richt op het promoten van uw site met geweldige inhoud. Wanneer u kiest tussen Magento en WordPress, hoeft u e-commerce niet op te offeren voor functies voor inhoudmarketing, of omgekeerd: beide platforms kunnen het allemaal. Het is alleen zo dat elk platform een ​​bepaald expertisegebied heeft. Voordelen van WordPress Nadelen van WordPress ● WordPress is niet uitsluitend gericht op e-commerce, wat betekent dat u een e-commerce winkel kunt creëren die ook uitblinkt op gebieden als contentmarketing.
● Afhankelijk van de hostingprovider die u kiest, kunt u de WordPress-software en -thema's automatisch installeren zonder technische vaardigheden. ● De functionaliteit voor e-commerce is niet ingebouwd in de WordPress-software. U moet eerst de gratis WooCommerce-plug-in installeren.
● WordPress biedt oneindig veel mogelijkheden voor functies, maar u moet ze allemaal afzonderlijk installeren. Magento Voordelen Magento Nadelen ● E-commercefunctionaliteit is al ingebouwd in de Magento-software wanneer u deze downloadt, inclusief een heleboel handige verkoop- en inventarisfuncties.
● Magento is een schaalbaarder en krachtiger platform, zodat het grote winkels kan ondersteunen en kleinere winkels kan helpen groeien. ● Magento is geen beginnersvriendelijk platform, dus u moet vertrouwd zijn met de code voordat u deze gebruikt.
● Hoewel Magento zelf gratis is, kunnen de kosten snel oplopen omdat het voor zulke grote sites is gebouwd. Het uitbesteden van technische en ontwerphulp kan een druk op uw budget leggen.

Makkelijk te gebruiken

WordPress is gemakkelijker te gebruiken dan Magento, omdat de WordPress-software toegankelijk is gemaakt voor zowel beginners als ontwikkelaars. Magento richt zich meer op professionele ontwikkelaars, of grote bedrijven die hun webontwikkeling aan experts kunnen uitbesteden. Magento scoorde in ons onderzoek slechts een 2,5/5 voor gebruiksgemak, in tegenstelling tot WordPress' 3.3. Sommige webhosts bieden ook een eenvoudige installatie van WordPress en Magento aan, wat betekent dat u uw site in minder dan vijf minuten kunt installeren. Bluehost biedt een WordPress-installatie met één klik, dus het proces vereist geen inspanning van uw kant – en het is gratis inbegrepen wanneer u zich aanmeldt voor een Bluehost-account. WordPress zelf beveelt Bluehost aan als tophostingprovider, dus je kunt erop vertrouwen dat de twee platforms een geweldig team vormen. Wat Magento betreft, SiteGround is een tophostingprovider die een eenvoudige installatie biedt in slechts een paar klikken – hoewel de instructies nog steeds een beetje raar kunnen klinken. weinig ontwikkelaarsgericht voor een beginneling.

E-commerce

Magento is het krachtigere platform voor online verkoop, hoewel zowel Magento als WordPress zeer capabele e-commerceplatforms zijn. Magento wordt geleverd met uitstekende verkoopfuncties die al zijn ingebouwd, waaronder:Recent bekeken en vergeleken productenGratis verzendoptiesCreëer verschillende prijspunten voor verschillende klantgroepen, zoals groothandelaren en detailhandelarenVoeg meerdere afbeeldingen toe per productlijstAfrekenen op één paginaIn een wereld met meer dan twee miljard digitale kopers is er er is veel potentieel voor een e-commercebedrijf om te groeien – en Magento heeft de middelen om te helpen! Siteground Logo

Beheert u een grote e-commercesite?

Magento en SiteGround zijn het beste paar om het tot leven te brengen, met veel krachtige bronnen. Aan de andere kant biedt WordPress ook een reeks e-commercefuncties; deze zijn alleen niet in het platform ingebouwd. In plaats daarvan kunt u eenvoudig de WooCommerce-plug-in voor WordPress installeren, waarmee u uw e-commercewebsite kunt laten groeien en de verkoop kunt stimuleren – en u heeft niet zoveel technische kennis nodig als bij Magento.

Marketing en contentmanagement

WordPress is beter dan Magento voor marketing en contentbeheer. In technische termen is WordPress letterlijk een contentmanagementsysteem, en het begon in de eerste plaats als een blogplatform. Tegenwoordig kun je met WordPress elk type website maken dat je maar wilt, maar dankzij de wortels in het bloggen is WordPress uitgerust om enorme hoeveelheden inhoud en media te verwerken. Met Magento zou je een aangepaste extensie moeten gebruiken om bloggen te ondersteunen, omdat het geen ingebouwde functie is. Bluehost Logo

Zijn marketing en content belangrijk voor u?

WordPress en Bluehost zijn het perfecte team om uw site tot leven te brengen.

Thema's en ontwerpaanpassing

Zowel WordPress als Magento hebben sterke ontwerpmogelijkheden, maar het type thema dat u wilt, hangt af van uw websitetype. Beide platforms bieden kant-en-klare thema's waarvoor geen codering nodig is, evenals aangepaste thema's die de vaardigheden van een professionele ontwikkelaar vereisen. Op beide platforms zijn kant-en-klare thema’s goedkoper en gemakkelijker, terwijl aangepaste thema’s van hogere kwaliteit en unieker zijn.Woocommerce Winkelthema DemoHet Storefront-thema is een geweldige keuze voor WordPress-gebruikers. Voor WordPress-gebruikers is het WooCommerce Storefront-thema de beste gratis optie die beschikbaar is. Het is een eenvoudig aan te passen WordPress-thema dat een diepe integratie met WooCommerce biedt, zodat u zich kunt concentreren op uw inhoud en tegelijkertijd de verkoop kunt stimuleren. En als u zich aanmeldt voor een van de WooCommerce-specifieke abonnementen van Bluehost, wordt het Storefront-thema vooraf geïnstalleerd. Magento-gebruikers zullen daarentegen waarschijnlijk een betaald, aangepast thema willen gebruiken dat past bij hun grote sites op ondernemingsniveau. Grotere e-commercesites zijn ook meer bereid om een ​​aangepast thema te budgetteren, dat tussen de €600 en €25.000 kan kosten.

Beveiliging

Omdat klanten vaak hun kaartgegevens invoeren op e-commercewebsites, is het gemakkelijk om aan te nemen dat een e-commerce-specifiek platform als Magento strengere beveiligingsmaatregelen zou hebben dan WordPress. Maar zowel WordPress als Magento zijn beide zeer veilige platforms, voor e-commercedoeleinden en gewoon in het algemeen. Zowel Magento als WordPress bestaan ​​al een tijdje, dus ze hebben behoorlijk wat beveiligingsupdates ondergaan. En beide platforms bieden een grote verscheidenheid aan plug-ins en extensies die u kunt gebruiken om de bescherming van uw website te vergroten. Dat gezegd hebbende, is de veiligheid van een website ook sterk afhankelijk van de hostingprovider. Zowel Bluehost als Siteground bieden bijvoorbeeld gratis SSL-certificaten aan, die informatie coderen die via internet wordt verzonden, zodat gegevens veilig van de browser van een gebruiker naar uw webserver kunnen reizen. providers bieden zelfs meer dan alleen SSL-bescherming. Bluehost-klanten kunnen SiteLock-beveiliging kopen met korting op de verkoopprijs.Sitelock BeveiligingsstartpaginaExtra beveiligingsmaatregelen zijn eenvoudig te realiseren met Bluehost.SiteLock is een antimalwaretool die uw website scant om hackeraanvallen of andere beveiligingsrisico's te identificeren en te voorkomen. SiteGround voert een inbraakpreventiesysteem uit, dat gebruikers kan identificeren die proberen uw wachtwoorden bruut te forceren, en vervolgens snel de toegang tot het IP-adres van de aanvaller kan uitschakelen. Het is ook belangrijk om te onthouden dat zowel WordPress als Magento periodiek updates uitrollen met nieuwe versies van de software – en het is aan jou om je dashboard in de gaten te houden en updates te installeren wanneer deze verschijnen, anders kun je je site kwetsbaar maken voor hackers. Bluehost Logo

Klaar om uw briljante inhoud te promoten?

Begin met het hosten van uw WordPress-site met Bluehost voor alle bronnen die u nodig heeft!

Hulp en ondersteuning

WordPress en Magento bieden beide community-gebaseerde ondersteuningsforums (WordPress Support en Magento Forums), waar je door duizenden berichten kunt zoeken en kunt luisteren naar andere gebruikers van alle vaardigheidsniveaus, over de hele wereld. WordPress en Magento zijn beide enorm populair en bestaan ​​al een tijdje, dus zelfs als je niet vindt wat je zoekt op hun officiële forums, is de kans groot dat iemand op Quora of Reddit je vraag al heeft beantwoord.magento ondersteuningsforumCommunityforums zijn een geweldige manier om extra ondersteuning te vinden. Maar omdat WordPress en Magento beide open-sourceplatforms zijn, zal het merendeel van de professionele hulp en ondersteuning die u krijgt meestal afkomstig zijn van uw hostingprovider, en niet van de platforms zelf. Bluehost en SiteGround bieden beide 24/7 telefonische en livechatondersteuning. evenals eigen kennisbanken waar u artikelen kunt lezen die zijn geschreven door interne teams. Zowel Bluehost als SiteGround behaalden zelfs perfecte scores van 5/5 in ons hostingonderzoek voor hulp en ondersteuning. Siteground Logo

Wilt u beginnen met het stimuleren van de verkoop?

Ga aan de slag met Magento en SiteGround om het potentieel van uw site te maximaliseren. Eigenlijk ja! Als je het beste van twee werelden wilt – dat wil zeggen bloggen en e-commerce – kun je een WordPress-blog integreren in Magento. Stel dat u een prachtige WordPress-blog heeft die uw producten tot leven brengt, maar u wilt klanten niet wegleiden uit uw Magento-winkel om de blog te bekijken. Dit is de ideale oplossing!wordpress magento integratietoolHet is mogelijk om Magento en WordPress samen te gebruiken. Met gratis tools zoals FishPig kunt u WordPress- en Magento-thema's en -functies integreren, en u kunt ook een soepele blog-naar-cart-ervaring creëren waarbij producten op WordPress directe links hebben naar de Magento van een klant. winkelwagen. De Magento- en WordPress-integratie is een vrij nieuw idee, dus misschien blijf je liever bij het platform dat je het leukst vindt – maar de mogelijkheden van deze combinatie zijn absoluut spannend! Zowel Magento als WordPress bieden veilige, schaalbare oplossingen voor het bouwen van websites. Maar wat het ideale platform voor u is, hangt af van uw prioriteiten – dus laten we het samenvatten:

Magento versus WordPress: de verschillen

Gebruiksgemak – WordPress is gebruiksvriendelijker dan Magento. E-commerce – Magento is een krachtigere e-commerce-oplossing. Marketing en contentbeheer – WordPress is een betere marketing- en contentoplossing. Thema’s en ontwerp – WordPress biedt betere gratis thema’s, terwijl Magento’s betaalde thema's zijn ultraprofessioneel.

Magento versus WordPress: de overeenkomsten

Beveiliging – Voor beide platforms hangt de beveiliging uiteindelijk af van uw hostingprovider. Hulp en ondersteuning – Zowel WordPress als Magento bieden communityforums voor ondersteuning. Kortom, Magento is het beste voor het creëren van grote e-commerce winkels, terwijl WordPress het beste is voor het maken van inhoudgestuurde websites .

Zijn er verschillende versies van WordPress?

Ja! WordPress.org is het contentmanagementsysteem dat we in dit artikel hebben besproken. Het is gratis, open-source, schaalbare software. Maar er is ook een platform genaamd WordPress.com, een minder krachtige tool voor het bouwen van websites. Als je meer informatie wilt, kun je onze volledige vergelijking van WordPress.com versus WordPress.org lezen!

Zijn er andere, minder technische platforms die ik kan gebruiken?

Ja! Magento en WordPress zijn open-sourcesoftware, wat betekent dat ze veel kracht bieden, maar enige codeervaardigheden vereisen. Als je geen verstand hebt van de technische dingen, wil je misschien eens kijken naar bouwers van e-commercewebsites. Het zijn bouwers van online winkels die je kunt slepen en neerzetten en waarvoor geen codering nodig is.

Hoe kies ik een webhostingprovider?

Zoals we al zeiden, zijn functies zoals ondersteuning en beveiliging doorgaans afhankelijk van de hostingprovider die je kiest, dus het is de moeite waard om je topprioriteit te kiezen en vervolgens een host te kiezen die uitblinkt op die gebieden. Onze handleidingen voor de beste WordPress-hosts en de beste Magento-hosts kunnen u ook op weg helpen.

badges

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!