Wie is de Magento Front-end Developer

Slechts tien jaar geleden waren Magento 1-websites meestal statisch en werkten ze volgens het principe “één actie – één pagina”. Bovendien werd de hoofdlogica die hun inhoud genereert en weergeeft, aan de serverzijde weergegeven. Daarom was het niet nodig om een ​​individuele professional in te huren die verantwoordelijk zou zijn voor de implementatie van visuele elementen. Hiervoor was een back-end ontwikkelaar of een lay-outontwerper met kennis van JavaScript verantwoordelijk. De opkomst van Magento 2.x, evenals de opkomst van e-commerce, hebben de benadering van Magento-ontwikkeling ingrijpend veranderd. De tweede versie van Magento heeft een complexere architectuur en is gebouwd op vooruitstrevende frameworks om de winkels een moderne, slimme uitstraling te geven met dynamische elementen erin verwerkt. jQuery, Knockout.js, Require.js zijn de belangrijkste tools geworden die ontwikkelaars moeten beheersen als ze effectief willen werken met JavaScript in Magento 2. Tegelijkertijd implementeerde Magento Front-end-certificering die is ontworpen om de kennis en vaardigheden te valideren nodig om de kernprincipes van Magento voor themacomponenten en de mogelijkheid om de gebruikersinterface aan te passen te begrijpen.
Maar er was één addertje onder het gras met Magento 2.
Er zijn meer dan 5 jaar verstreken tussen de officiële aankondiging van Magento’s tweede versie en de daadwerkelijke release. Inmiddels is het een en ander veranderd: zowel de kaders als de certificeringseisen zijn achterhaald. Begin 2020 was de webomgeving al gevuld met tal van diensten en websites gebouwd met behulp van reactief programmeren. In 2020 begon e-commerce deze trend te volgen en Magento-winkels vormen hierop geen uitzondering. Het belangrijkste doel van React.js in Magento is het creëren van PWA’s om een ​​uitstekende gebruikersinterface op mobiele apparaten te leveren. Deze tendens herstructureerde niet alleen het hele concept van een Magento front-end ontwikkelaar, maar veranderde ook de benaderingen die werkgevers toepassen om deze professionals in dienst te nemen. In deze gids vertellen we je wie een moderne Magento front-end ontwikkelaar is, welke vaardigheden en kennis ze moeten hebben en waar je ervaren Magento-professionals kunt vinden.

De Technology Stack waar Magento 2 front-end developers mee moeten werken

Zoals hierboven vermeld, is de wereld van e-commerce ingrijpend veranderd. Steeds meer merken creëren hun winkels als vooruitstrevende web-apps en het aantal succesvolle PWA-voorbeelden blijft alleen maar groeien. Deze nieuwe trend begon met React.js, een JavaScript-bibliotheek die wordt gebruikt om interactieve elementen op websites te bouwen, die eindelijk e-commerce bereikte. Voeg daar Magento’s PWA Studio aan toe die ook eind 2019 werd uitgebracht. Op dit moment verlaten Lancome, Adidas, Snapdeal, Flipcart, 5Miles en andere beroemde e-commerce winkels standaardwebsites ten gunste van progressieve webapplicaties. De technologie vervangt beetje bij beetje traditionele websites, waardoor ze richting headless commerce gaan. Geen wonder. PWA’s zijn extreem snel, veilig, betrouwbaar en bieden een uitstekende UX vanaf elk apparaat. Onnodig te zeggen hoe belangrijk het is voor de kopers van vandaag… De komst van PWA’s in e-commerce heeft de markt enorm veranderd. Men kan zeggen dat we op dit moment getuige zijn van de verdeling van Magento-ontwikkelaars in 2 groepen:

Backend-ontwikkelaars die verantwoordelijk zijn voor PHP-logica aan de serverzijde,
Front-end ontwikkelaars die gebruikersinterfaces maken op ReactJS. De taakomschrijving van de Magento front-end ontwikkelaar kan sterk verschillen van bedrijf tot bedrijf, afhankelijk van de verantwoordelijkheden die aan de professional zijn toegewezen.
Wat moet een Magento front-end ontwikkelaar doen? Allereerst maken en personaliseren ze Magento 2-thema’s, lay-outs, sjablonen, JS, CSS en andere front-endcomponenten. Om het uiterlijk van specifieke pagina’s te wijzigen en enkele ontwerpgerelateerde configuraties te implementeren, kunnen ze ook het beheerdersdashboard gebruiken.
Dus, welke kennis en vaardigheden moet een Magento front-end developer hebben om bij de tijd te blijven?

Deze persoon moet in de eerste plaats minstens één van de progressieve JavaScript-frameworks kennen: React.js, Vue.js of een andere. Als ze de frameworks kennen, kunnen ze herbruikbare UI-componenten maken voor zowel web- als mobiele apps. Ze moeten algemene opmaaktalen kennen (HTML, CSS). Een goede front-end ontwikkelaar moet bekend zijn met Magento 2 (ze moeten de architectuur en aanpassingstechnieken kennen, de vereisten voor de technologiestapel, het gebruik van GraphQL, enz.). Begin 2020 begonnen veel eigenaren van e-commerce hun winkels te migreren naar PWA’s. Een ontwikkelaar moet dus Magento PWA Studio-tools en -bibliotheken kennen om een ​​Magento PWA Storefront te bouwen.

Hoe huur je een Magento Front-end Developer in?

Na het lezen van al die eisen die aan een front-end ontwikkelaar worden gesteld, voel je je natuurlijk gefrustreerd en rijst waarschijnlijk de vraag of zulke mensen bestaan ​​en waar je ze kunt vinden. Het is inderdaad bijna onmogelijk om zo’n professional te vinden die alle bovengenoemde kennis en kunde in huis heeft. Feit is dat de snelle overstap naar progressieve web-apps de manier waarop e-commercebedrijven vroeger front-end-ontwikkelaars inhuurden radicaal heeft veranderd. Dus de gemeenschap kreeg geen kans om ze te koesteren.
Je hebt hier dus maar twee opties:
1. Huur een ervaren React.js-ontwikkelaar in.
Deze optie heeft alleen zin als je een professionele Magento back-end ontwikkelaar in huis hebt of klaar bent om er een in te huren. Als zodanig zal de ingehuurde front-end ontwikkelaar verantwoordelijk zijn voor het bouwen van PWA Storefronts op een JS-framework (React.js, Vue.js), terwijl de back-end professional zijn aandacht zal besteden aan het zorgen dat er geen problemen zijn met Magento op de serverkant. 2. Huur een Magento full-stack ontwikkelaar in. In sommige gevallen is het zinvol om iemand te zoeken die een sterke expertise heeft in Magento 2, React.js heeft geleerd en verschillende PWA-projecten in zijn portfolio heeft. Het is immers relatief eenvoudig om nieuwe dingen te leren, zoals React.js, maar als je geen idee hebt hoe het hele platform werkt, levert dit problemen op. Deze optie is een goede keuze voor kleine en middelgrote e-commercebedrijven. Maar de crux is dat het moeilijk is om ervaren Magento-ontwikkelaars te vinden met kennis van React.js en een groot portfolio van succesvolle PWA-projecten op hun naam. We hebben het geluk zulke jongens bij Onilab te hebben! Ons team werkt al meer dan 7 jaar met Magento 1 en 2. Huur onze ontwikkelaars gerust in voor het creëren en aanpassen van uw JS-oplossing.

Waar zijn Magento Front-end Developers te vinden?

Je kunt zoeken naar front-end Magento-ontwikkelaars onder freelancers en outsourcingbureaus. Vraag de kandidaat die u aanspreekt naar zijn of haar ervaring met de nieuwste versie van Magento 2 (het belangrijkste), evenals naar andere vaardigheden die de potentiële werknemer heeft, bespreek mijlpalen en het vermogen om dingen te veranderen als zich urgente situaties voordoen. Vergeet progressieve webapplicaties niet. Vraag uw kandidaat naar zijn ervaring met het maken van PWA’s op React.js, gericht op de kwesties die het meest relevant zijn voor uw project. U bent ook van harte welkom om te kiezen voor Magento PWA-ontwikkelingsservices van Onilab!

Is de Magento 2 Front-end-certificering van cruciaal belang?

Enige tijd geleden heeft Magento een professionele Front-end Developer-certificering geïmplementeerd, gericht op het bevestigen van een hoog niveau van zowel theoretische als praktische kennis die voldoende is voor het omgaan met en aanpassen van UI/UX- en themacomponenten, evenals het toepassen van ontwerpgerelateerde configuraties via het Admin Panel ( dus enige back-end kennis is ook vereist). Om een ​​certificaat te behalen, moeten ontwikkelaars een examen afleggen om de relevantie van hun front-end-expertise te bewijzen. Hier zijn enkele examenonderwerpen voor een Magento 2 Certified Front End Developer: thema bouwen begrip ontwerpconfiguraties lay-out XML in thema’s aanpassing van sjabloonbestanden statische activa-implementatie aanpassing van JS-bestanden, en andere. Zoals hierboven vermeld, zijn de interviewvragen een beetje achterhaald. U zult geen vragen vinden over de progressieve frameworks waarop Magento 2 is gebouwd, en er zijn ook geen vragen over PWA Studio en het proces van het maken van progressieve webapplicaties.
Dus, is deze certificering essentieel?
Nou, het hangt af van je project en wat je bedoelt met “Magento front-end developer”. Als de front-end van uw website is gebouwd op het React.js-framework of als u een PWA bovenop uw Magento-site gaat maken, breekt deze certificering geen vierkanten. Voor zover er geen React-gerelateerde vragen zijn binnen het examen, kunt u via deze route de vaardigheden van uw kandidaat niet controleren. Een Magento Front-End Certificaat kan alleen een duurzaam bewijs zijn van de expertise van een ontwikkelaar als u een standaard responsieve website heeft die standaardframeworks gebruikt zoals knockout.js, jQuery, require.js.

Laatste woord

De evolutie van PWA-technologie samen met React.js en andere progressieve frameworks heeft geleid tot een ander begrip van wie een Magento front-end ontwikkelaar werkelijk is. Ervaring, referenties, live portfolio – al deze dingen zijn onbetwistbaar belangrijke troeven voor het wervingsproces. Het vermogen om te werken aan een geavanceerde technologiestapel en zich aan te passen aan de veranderende webomgeving is echter niet minder belangrijk. De certificeringen kunnen worden beschouwd als een goede maar niet kritische bonus, omdat ze niet altijd bewijzen dat een kandidaat over voldoende vaardigheden en kennis beschikt om te leveren wat u nodig heeft. We hopen dat dit artikel nuttig is voor eigenaren van e-commerce winkels die van plan zijn om professionele Magento front-end developers in te huren.

badges

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!