WordPress versus Magento voor e-commerce


Wordpress Versus Magento Voor E Commerce

Geplaatst in WordPress door WP EngineLaatst bijgewerkt op 8 februari 2024 Toegewijde e-commerce Content Management Systemen (CMS) zijn handig voor het runnen van uw online winkel, maar kunnen behoorlijk duur zijn. Gelukkig zijn er twee robuuste open-sourceopties gratis beschikbaar! Dit betekent dat zelfs kleine winkels kunnen profiteren van het gebruik van een eCommerce CMS om hun winkel, klanten en bestellingen te beheren. Magento is vanaf de basis gebouwd voor e-commerce – de hele missie is om gebruikers te helpen een online winkel te bouwen. WordPress is een regulier CMS, maar kan worden uitgebreid met speciale plug-ins om het te transformeren in een volwaardig e-commercebeheersysteem. Beide kunnen aan uw behoeften als online winkel voldoen, maar de juiste keuze voor u hangt af van uw primaire doelen. In dit artikel maak je kennis met de belangrijkste verschillen tussen Magento en WordPress voor e-commerce. Vervolgens bespreken we hun unieke sterke en zwakke punten voor zowel zoekmachineoptimalisatie als beveiliging. Ten slotte onthullen we de mogelijkheden om beide als gecombineerde oplossing te gebruiken.

Verschillen tussen WordPress en Magento

Hoewel Magento en WordPress beide krachtige open-sourceplatforms zijn, zijn ze enorm verschillend. Simpel gezegd: Magento is gebouwd om online winkels te runnen, terwijl WordPress e-commerce niet kant-en-klaar kan ondersteunen. Deze laatste kan echter eenvoudig worden uitgebreid tot een robuuste online winkel met behulp van plug-ins zoals WooCommerce. Zowel Magento als WordPress kunnen blogposts, reguliere sitepagina's, producten, winkelwagentjes, klantaccounts en bestelgeschiedenis ondersteunen. Dat gezegd hebbende, net zoals WordPress een plug-in nodig heeft om e-commerce te ondersteunen, heeft Magento een plug-in nodig om bloggen te ondersteunen.

Ontwikkelingsverschillen tussen WordPress en Magento

Vanuit ontwikkelingsperspectief is Magento over het algemeen geavanceerder dan WordPress. Het is niet gebouwd met als doel uitbreidbaar en ontwikkelaarsvriendelijk te zijn, maar om een ​​e-commerceplatform op ondernemingsniveau te zijn. Een WordPress-ontwikkelaar die bijvoorbeeld een thema in Magento probeert te maken, kan snel gefrustreerd raken. Hoewel sjablonen beschikbaar zijn en niet al te moeilijk, wordt het op een veel meer programmatische manier gedaan en kan het even wennen zijn. Ondertussen is WordPress veel flexibeler voor degenen die nieuwe ideeën leren hacken, en het is gemakkelijk om bij te dragen en te creëren, zelfs voor nieuwkomers. Dit betekent echter dat u vaak alleen zult werken om veel plug-ins te hacken om aan hetzelfde niveau van e-commercemogelijkheden te voldoen als Magento. Er is slechts één verouderde plug-in nodig om uw hele infrastructuur niet meer te laten werken. Voor degenen die zich zorgen maken over uitbreidbaarheid buiten de code: zowel Magento als WordPress beschikken over ingebouwde REST API's. Hiermee kunt u applicaties van derden bouwen met de volledige kracht van deze platforms achter u, welke u ook kiest.

Magento versus WordPress

Of Magento en WordPress geschikt voor u zijn, hangt af van uw zakelijke doelstellingen. Als uw primaire focus ligt op het opbouwen van uw bedrijf en online verkoop, kan Magento ideaal zijn. Als de meeste van uw doelen draaien om contentmarketing en digitaal publiceren, is WordPress een sterkere oplossing. Wat de opties betreft, geeft Magento u de keuze uit beheerde cloudhosting met Magento Commerce (voorheen Enterprise Edition), of u kunt een zelf-gehoste route volgen met Magento Open Source (voorheen Community Edition). Op dezelfde manier kunt u uw site hosten op WordPress.com (door VIP-lid te worden en elke gewenste e-commerce plug-in te gebruiken), of uw eigen WordPress.org-site hosten om hetzelfde doel te bereiken. In beide gevallen kun je ook terecht bij managed hostingoplossingen op ondernemingsniveau (zoals WP Engine), en naar onze mening is dit het beste van twee werelden.

WordPress versus Magento voor beveiliging

U vraagt ​​zich misschien af: is WordPress veilig voor e-commerce? Vanwege zijn populariteit krijgt WordPress veel aandacht op dit aspect. De kerncode voor zowel WordPress als Magento is echter zeer veilig. Als volwassen platforms bieden Magento en WordPress beide jarenlange beveiligingsverbeteringen. De kwestie van de beveiliging komt neer op de add-ons, thema's en plug-ins die u kiest, en ook op hoe goed u uw serverbeveiliging kunt beheren als u een door uzelf gehoste route hebt gevolgd. Beveiliging is nog een reden om voor een beheerde hostingoplossing te kiezen, omdat u volledige flexibiliteit en vrijheid kunt hebben zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over verkeerd geconfigureerde serverbeveiligingsproblemen.

WordPress versus Magento voor SEO

Zowel WordPress als Magento worden geleverd met acceptabele SEO-functies, maar ze kunnen worden verbeterd met een paar aanpassingen en plug-ins. Voor WordPress is het belangrijk om schoon gecodeerde thema's te kiezen die de best practices volgen, en een plug-in zoals Yoast SEO te installeren om belangrijke details per pagina te beheren, zoals aangepaste paginatitels en metabeschrijvingen. Omdat WordPress is gebouwd met tekstuele inhoud in gedachten, is het wat intuïtiever om aan te passen en te optimaliseren. Zorg er ook voor dat u bij het gebruik van Magento een goed scripted thema kiest. Omdat Magento meestal niet is gebouwd met contentmarketing in gedachten, zul je merken dat het wat meer moeite kost om je SEO op te ruimen. Een van de meest over het hoofd geziene aspecten van Magento is het toevoegen van een titel en alt-tekst aan elke afbeelding, wat het verkeer uit zoekopdrachten naar afbeeldingen aanzienlijk kan vergroten.

Combineer WordPress en Magento

Magento en WordPress kunnen ook samen worden gebruikt. In dit geval gebruik je Magento als primaire oplossing om zowel de winkel als het ontwerp te beheren. Nu Magento en WordPress samenwerken, blijft de voorkant van WordPress achter, maar je kunt nog steeds de achterkant gebruiken om alle krachtige blogfuncties te beheren die beschikbaar zijn voor WordPress. Als u net begint met uw site, is het waarschijnlijk verstandig om u te concentreren op de verkoop van producten of uw contentmarketingplan voor de lange termijn. Als uw zakelijke doelen rond uw winkel zijn gericht, of als u meer dan een handvol producten verkoopt, is Magento een goede keuze. Aan de andere kant, als je je richt op contentmarketing en slechts een paar items verkoopt, is WordPress ideaal. Hoe zit het met het samen gebruiken van Magento en WordPress? Voor grote gevestigde Magento-winkels die hun focus moeten richten op strategieën zoals contentmarketing, kan dit een goede keuze zijn. WP Engine biedt zelfs nog steeds voordelen aan sites die Magento gebruiken om naast hun WordPress-sites ook e-commercewinkels te ondersteunen. Kiezen voor Magento of WordPress kan een lastige opgave zijn, maar een van de meest cruciale beslissingen voor e-commercesites is het kiezen van betrouwbare hosting. WP Engine heeft uitgebreide WordPress-hostingplannen om uw sites soepel te laten werken, ongeacht de grootte of hoeveelheid webverkeer.

badges

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!