Zo maakt u uw website smartwatch-vriendelijk: 3 tips

Een smartwatch wordt ook wel een ‘wearable’ genoemd. Het betreft een gadget die mensen op hun pols dragen als een horloge, maar die in feite veel meer doet dan het tonen van de tijd. Zo kan het horloge verbonden worden met de smartphone, waardoor content op de smartphone op het beeldscherm van de smartwatch getoond kan worden. E-mails openen, berichten typen, het weerbericht bekijken en websites bezoeken: het is allemaal mogelijk met de smartwatch.

De smartwatch wint steeds meer terrein in Nederland. Waar er voorheen nog maar enkele mensen waren die de smartwatch dagelijks gebruikten, is dit aantal nog iedere dag stijgende en wordt zelfs verwacht dat de smartwatch in de toekomst niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Hoe u als eigenaar van een website omgaat met deze trend? Dat leest u in de drie tips voor het smartwatch-vriendelijk maken van uw website in dit artikel.

Tip 1: breek content af tot de basis
Een smartphone heeft al een klein scherm, maar het scherm van de smartwatch is nog kleiner. Wilt u dat uw website smartwatch-vriendelijk wordt en dus goed functioneert op dit kleine apparaatje, dan moet u de content van uw website voor de smartwatch afbreken tot de basis. Geen lange verhalen en grote afbeeldingen, maar enkele steekwoorden die precies vertellen wat u wilt vertellen op uw website en uw website op deze manier smartwatch-vriendelijk maken.

Tip 2: gebruik de belangrijkste woorden als eerste
Omdat een smartwatch een klein scherm heeft, moeten gebruikers regelmatig scrollen om een tekst te kunnen lezen. Is de tekst niet interessant genoeg, dan is het eenvoudig voor gebruikers om te bepalen niet verder te scrollen en de tekst links te laten liggen. Wilt u dat uw website smartwatch-vriendelijk is, dan wordt aangeraden om de belangrijkste woorden eerst te tonen. Overtuigen deze woorden de bezoeker van uw website om verder te lezen, dan scrollen zij vanzelf verder en is uw website dus smartwatch-vriendelijk.

Tip 3: toon alleen wat mensen echt willen lezen
Op een website is er nog de ruimte om wat paginavullende content te plaatsen, maar bij een smartwatch is dit absoluut niet het geval. Wees streng voor jezelf door te bedenken wat mensen écht willen lezen en laat de rest van de content achterwege. Een website die smartwatch-vriendelijk is, toont enkel relevante informatie.

Bent u benieuwd hoe u uw website smartwatch-vriendelijk kan maken? Laat de professionals van PROUD NEXT dan naar uw website kijken. Onze professionals kunnen u namelijk niet alleen helpen met het verbeteren van uw website door middel van conversie optimalisatie, maar ook met het optimaliseren van uw website voor een smartwatch-vriendelijk online visitekaartje.

badges

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!